Ananassalsa med mynta

Ananassalsa med mynta, färsk koriander, jalapeno, rödlök och lime. En Mexikansk salsa som passar till det mesta som tortillas, tacos, grillat, på buffé, till kyckling, skaldjur, fisk eller grönsaker.

6 portioner ananassalsa med mynta

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 300 gram hackad färsk ananas
  • 0,5 dl hackad färsk mynta
  • 0,5 dl hackad färsk koriander
  • 1 jalapeno eller efter smak
  • 0,25 rödlök
  • 2 msk limesaft
  • 0,5 tsk salt

Tillagning

  1. Skär bort skal och rot med mera från ananasen.
  2. Skär den i små tärningar. Lägg i en skål.
  3. Skölj och plocka blad från mynta och färsk koriander. Lägg med ananasen.
  4. Dela och kärna ur jalapenon samt hacka den. Tillsätt till ananasen.
  5. Skala och hacka rödlök och tillsätt samt smaka av med limesaft och salt.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer