Salsa med avokado, citrus och tomat

Gott till grillad eller stekt fisk, ljust kött, skaldjur som räkor eller pilgrimsmusslor, fiskspett.
Gott i salsan är också en hackad röd chilifrukt; samt färska hackade örter som färsk koriander, basilika eller persilja.

4 portioner salsa med avokado

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 8 cocktailtomater
  • 1 apelsin
  • 1 grapefrukt
  • 1 citron
  • 2 avokados
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 msk vit eller röd vinäger
  • Salt och peppar

Tillagning

  1. Skölj och dela cocktailtomaterna och lägg i en skål.
  2. Skala citrusfrukterna med en kniv. Ett tips är att skära av botten och toppen först. Sedan skär man av skalet lite i taget hela vägen runt om frukten. Du kan tärna hela fruktköttet om du vill eller göra extra lyxigt och skära ut bara klyftornas fruktkött utan frukthinnan (skär snitt längs med frukthinnorna så får du ut klyftor). Skär sedan citrusfrukten i grova bitar. Spara saften och häll i med tomaterna.
  3. Tillsätt citrusfrukten.
  4. Dela, kärna ur, gröp ur och tärna avokados. Tillsätt till tomater och citrusen.
  5. Blanda i olivolja och vinäger.
  6. Smaka av citrussalsan med salt och svartpeppar. Kan förberedas och förvaras i kylen.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer