Salsa med avokado, citrus och tomat

Introduktion och förberedelse

Blanda en god och fräsch salsa eller röra med avokado, citrus och tomat.

Serveringsförslag

Gott till grillad lax eller stekt fisk, ljust kött som fläskfiléspett, skaldjur som räkor eller pilgrimsmusslor eller fiskspett.

Varianter

  • Gott i salsan är också en hackad röd chilifrukt.
  • Färska hackade örter som färsk koriander, basilika eller persilja passar också.

4 portioner salsa med avokado

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 8 cocktailtomater eller 2 stora tärnade tomater
  • 1 apelsin
  • 1/2 grapefrukt
  • 1/2 citron
  • 2 avokados
  • 0,5 dl olivolja eller svensk kallpressad rapsolja
  • 1 msk vit balsamvinäger, risvinäger eller lagrad röd vinäger
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Skölj och dela cocktailtomaterna och lägg i en skål.
  2. Skala citrusfrukterna med en kniv. Ett tips är att skära av botten och toppen först. Sedan skär man av skalet lite i taget hela vägen runt om frukten. Du kan tärna hela fruktköttet om du vill eller göra extra lyxigt och skära ut bara klyftornas fruktkött utan frukthinnan (skär snitt längs med frukthinnorna så får du ut klyftor). Skär sedan citrusfrukten i grova bitar. Spara saften och häll i med tomaterna.
  3. Tillsätt citrusfrukten.
  4. Dela, kärna ur, gröp ur och tärna avokados. Tillsätt till tomater och citrusen.
  5. Blanda i olivolja och vinäger.
  6. Smaka av citrussalsan med salt och svartpeppar. Kan förberedas och förvaras i kylen.
E-mail
Medel: 4.3 (3 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 214 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2022-01-10