Grillad fläskkarré

Grillad fläskkarré i god marinad med vitlök, soja, rosmarin, honung och ingefära. Grillad fläskkarre är gott med de flesta tillbehör men några förslag är grillad majs, paprika samt coleslaw och ugnsrostad klyftpotatis. Annat gott till är bulgur, rostade grönsakerpotatisgratäng, grillade grönsaker eller grillad paprika med kikärtssallad

Det går också bra att steka fläskkarrén i en grillpanna och sedan steka klart på låg värme elller i ugn. Eller grilla fläskkarrén på galler med ugnsform under i ugnen. Eller skär köttet i kuber och trä till grillspett

4 portioner grillad fläskkarré

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 600 gram fläskkarré
  • 2 msk vinäger, gärna balsamvinäger
  • 4 msk ljus japansk soja typ Kikkoman
  • 1 klyfta pressad vitlök
  • 1 tsk torkad ingefära eller färsk hackad ingefära
  • 2 msk honung
  • 0,5 tsk torkad rosmarin eller 0,5 msk grovhackad färsk rosmarin
  • 0,5 tsk torkad timjan eller 0,5 msk grovhackad färsk timjan
  • 0,5 dl olja som olivolja eller rapsolja

Tillagning

  1. Blanda alla ingredienser till marinaden i en stor skål.
  2. Tillsätt fläskkarrén och vänd runt marinaden så att den täcker köttet runt om.
  3. Marinera köttet så länge som möjligt från några minuter till några dagar i kylen. Förslagsvis över natten eller några timmar innan grillning. Fläskkarré behövs dock ej marineras länge utan kan såklart grillas direkt.
  4. Pensla med marinaden under grillningen och glöm ej att salta och peppra.
  5. Grilla fläskkarréskivorna några minuter på varje sida. Akta så de inte bränns - höj då gallret - sänk värmen. Fläskkarrén ska vara välstekt och genomstekt. När köttsaft trängt upp på ytan och köttet har fin färg är det klart. Skär gärna ett snitt och kontrollera så att köttet är genomstekt eller använd en termometer - vid 75 grader är det helt genomstekt.
  6. Gott är att ta en nypa gourmetsalt och lite nymalen svartpeppar och strö över köttet när det grillat klart och läggs upp på fat eller tallrik.
E-mail
Medel: 4.6 (7 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Kräftknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjurs- och kräftknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. En  jättebra present att ta med på kräftskivan. 

Läs mer

Sponsrat

Lingon - skogens röda guld

Skogen kryllar av lingon - det röda guldet. Här hittar du lingonrecept som lingonsylt, rårörda lingon, lingondricka, lingonparfait med mera.

Läs mer