Korv Stroganoff med bönor, paprika och svamp

Mindre korv och mer grönsaker. Bönor, paprika och champinjoner passar utmärkt i vilken Stroganoff som helst. Lägg till hackad fräst vitkål med om du vill ha ännu mer grönsaker. 

Ris, quinoa, råris, vildris eller kokt vete eller couscous passar till.

6 portioner korv stroganoff

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 200 g falukorv
  • 1 gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk tomatpure
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 paprika av varje färg
  • 200 gram champinjoner eller annan svamp
  • 200 gram kokta bönor ex. Adzukibönor
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl vatten, buljong eller mjölk
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 1 krm svart eller vitpeppar

Tillagning

  1. Sätt en stekpanna på spisen.
  2. Skär korven på längden i skivor, skär sedan skivorna i stavar.
  3. Skala och hacka lök.
  4. Strimla paprika och skiva svamp.
  5. Stek korv, sedan lök, sedan paprika och sist svamp i olivolja några minuter vardera.
  6. Lägg över efterhand i en gryta eller kastrull.
  7. Tillsätt tomatpure och vetemjöl och rör runt.
  8. Tillsätt krossade tomater, vatten, buljong eller mjölk, rör och koka 5 minuter.
  9. Tillsätt yoghurt mot slutet och smaka av med salt, socker och peppar innan servering.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer