Quorn Stroganoff

En vegetarisk Stroganoff med quorn i tomatsås. Ris, quinoa, råris eller kokt vete eller couscous passar till. Lägg gärna till strimlad paprika, tärnad vitkål, svamp och kokta stora vita bönor. Istället för quorn kan du använda blötlagda sojakuddar - sojaprotein.

4 portioner Quorn Stroganoff

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 400 g quorn
  • 1 gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk tomatpure
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl vatten, buljong, sojamjölk, havremjölk, Oatley eller mjölk
  • 1 dl matlagningsyoghurt, kokbar creme fraiche eller sojagrädde
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 1 krm svart eller vitpeppar
  • 5 droppar tabasco

Tillagning

  1. Värm en stekpanna på spisen.
  2. Skala och hacka lök.
  3. Stek quornbitarna med lök i olivolja några minuter tills det fått lite färg.
  4. Tillsätt tomatpure och vetemjöl och rör runt.
  5. Tillsätt krossade tomater, vatten, buljong eller mjölk, rör och koka 5 minuter.
  6. Tillsätt yoghurt, kokbar creme fraiche eller sojagrädde mot slutet och smaka av med salt, socker och peppar samt ev. några droppar tabasco.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer