Bulgursallad med gröna sojabönor

Bulgursallad med sojabönor är ett snabbt och nyttigt tillbehör till det mesta. Koka bulgur och blanda med nyttiga gröna sojabönor. Gott till det mesta som tillbehör samt som grönsaksrätt på buffé osv. Veganskt och vegetariskt. 

Gröna sojabönor finns frysta och är mycket goda. De är förkokta och klara att ätas - de behövs ej kokas bara värmas upp med bulguren. 

Varianter: du kan variera salladen och fräsa med fler eller andra grönsaker som tärnad zucchini, rödlök, vitlök, vitkål, stjälkselleri, grönkål, tärnad morot. Vidare passar hackad bladpersilja, tärnad tomat, citronsaft, babyspenat, råriven morot, råriven rotselleri, granatäpple och tärnat äpple också bra i bulgursalladen. 

2 portioner bulgursallad

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 1 dl bulgur
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 krm salt
  • 2 dl vatten
  • 0,5 röd paprika
  • 2 msk olivolja
  • 1,5 dl gröna sojabönor, frysta
  • 2 krm chiliflakes

Tillagning

  1. Koka bulgur i vattnet i tio minuter. Häll av i durkslag.
  2. Skölj paprika och skär den i små tärningar.
  3. Fräs i olivolja i fem minuter i en stekpanna.
  4. Tillsätt chiliflakes, bönor och kokt bulgur. Blanda runt och låt bli varmt någon minut. Smaka av med salt.
  5. Kan serveras varm eller kall. Garnera ev. med hackad persilja.
E-mail
Inga röster än

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer