Vegetarisk tortellini med spenat
Vegetarisk tortellini med spenat, soltorkad tomat och grädde.
Tillagning
- Vänta med att koka pasta till precis innan servering.
- Gör pastasås i en wok eller panna med höga kanter.
- Skala och hacka lök och skala och pressa vitlök.
- Fräs löken och vitlöken i olivolja.
- Strö över vetemjöl och rör om.
- Tillsätt grädde och soltorkad tomat samt spenaten. Koka upp.
- Smaka av med lite vitpeppar.
- Koka pastan. OBS koktid på färsk pasta är runt 2 minuter.
- Häll av pastan.
- Vänd ner såsen i den kokta pastan.
- Servera tortellinin gärna med lite riven ost som parmesan eller grana padano över.
Tips
Istället för vanlig grädde kan du ta sojagrädde eller havregrädde för en vegan pasta.
Tänk på
Tänk på att parmesanost ej är vegetarisk - välj en vegan parmesanost eller liknande.
Uppskattat näringsvärde per portion: 558 kcal