Tortellini med kyckling, spenat och soltorkad tomat

Introduktion och förberedelse

Färsk eller torkad tortellini med kycklingfilé, färsk eller fryst bladspenat och soltorkad tomat i gräddig sås.

Till tortellinin passar vitt vin eller lättare rött vin passar till.

2 portioner tortellini med kyckling

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 1 pkt färsk tortellini med valfri fyllning eller 350 gram torkad
  • 200 gram kyckling
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 gul lök
  • 1 klyfta vitlök eller 1 tsk vitlökspulver
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 1 dl soltorkad tomat i olja
  • 50 gram färsk spenat eller tinad fryst bladspenat

Tillagning

  1. Vänta med att koka pasta till precis innan servering.
  2. Gör pastasås i en wok eller panna med höga kanter.
  3. Skala och hacka lök och skala och pressa vitlök.
  4. Fräs löken och vitlöken i olivolja.
  5. Skär kyckling i bitar och tillsätt dem.
  6. Strö över vetemjöl och rör om.
  7. Tillsätt grädde, vatten och soltorkad tomat samt spenaten. Koka upp.
  8. Smaka av med lite vitpeppar.
  9. Koka pastan. OBS koktid på färsk pasta är runt 2 minuter. Kokar torkad pasta enligt paket.
  10. Häll av pastan.
  11. Vänd ner kycklingen och såsen i den kokta pastan. Rör runt och smaka av med salt och peppar.
  12. Servera tortellinin gärna med lite riven ost som parmesan eller grana padano över.
E-mail
Medel: 4.5 (19 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 558 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-07-20

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.