Tortellini med kyckling, spenat och soltorkad tomat

Introduktion och förberedelse för tillagning

Färsk eller torkad tortellini med kycklingfilé, färsk eller fryst bladspenat och soltorkad tomat i gräddig sås.

Till tortellinin passar vitt vin eller lättare rött vin passar till.

2 portioner tortellini med kyckling

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 1 pkt färsk tortellini med valfri fyllning eller 350 gram torkad
  • 200 gram kyckling
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 gul lök
  • 1 klyfta vitlök eller 1 tsk vitlökspulver
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 1 dl soltorkad tomat i olja
  • 50 gram färsk spenat eller tinad fryst bladspenat

Tillagning

  1. Vänta med att koka pasta till precis innan servering.
  2. Gör pastasås i en wok eller panna med höga kanter.
  3. Skala och hacka lök och skala och pressa vitlök.
  4. Fräs löken och vitlöken i olivolja.
  5. Skär kyckling i bitar och tillsätt dem.
  6. Strö över vetemjöl och rör om.
  7. Tillsätt grädde, vatten och soltorkad tomat samt spenaten. Koka upp.
  8. Smaka av med lite vitpeppar.
  9. Koka pastan. OBS koktid på färsk pasta är runt 2 minuter. Kokar torkad pasta enligt paket.
  10. Häll av pastan.
  11. Vänd ner kycklingen och såsen i den kokta pastan. Rör runt och smaka av med salt och peppar.
  12. Servera tortellinin gärna med lite riven ost som parmesan eller grana padano över.
E-mail
Medel: 4.3 (14 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-05

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.