Vegetarisk quorngryta med färsk gnocchi

Introduktion och förberedelse för tillagning

Vegetarisk quorngryta med färsk gnocchi är enkelt och gott. En god och snabb rätt med quornfilé eller grytbitar av quorn smaksatt med lök, champinjoner, paprika och lite grädde (eller sojagrädde) samt färsk gnocchi.

Zucchini är också gott i kycklinggryta.

Gnocchi är en pasta gjord med potatis och finns att köpa färsk eller gör egen.

4 portioner vegetarisk quorngryta

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 2 msk olivolja
  • 500 g quornfilé eller quorngrytbitar
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 gula lökar
  • 1 klyfta vitlök
  • 300 g champinjoner
  • 1 röd paprika
  • 2 msk ajvar paprikaröra
  • 2 dl grädde (sojagrädde) eller kokbar creme fraiche
  • 1 dl vatten
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 pkt färsk gnocchi, ca 400 gram

Tillagning

  1. Skär quornfiléerna i 3x3 dm stora bitar. Quorngrytbitar behöver du ej göra något med.
  2. Skala och hacka lök och vitlök. Skölj och skär paprikan i 2x2 cm stora bitar. Rensa champinjonerna och skiva dem. Lägg allt på en tallrik.
  3. Sätt på en stekpanna och häll i olivoljan.
  4. Bryn quornbitarna runt om. Är inte stekpannan jättestor med höga kanter (typ wok) så häll över quornbitarna i en stor stekgryta eller tjockbottnad kastrull.
  5. Tillsätt sedan löken, vitlöken, paprikan och svampen och fräs i ca 3 minuter.
  6. Tillsätt ajvar, grädde och vatten. Salta och peppra.
  7. Låt quorngrytan koka i 3 minuter.
  8. Öppna gnocchipaketet och lägg i dem, rör om och koka i ytterligare två minuter.
  9. När gnocchin är klar är quorngrytan klar att serveras. Smaka av med salt, peppar och ajvar.
  10. Gärna med en tomatsallad till.
E-mail
Medel: 3 (1 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-20

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.