Vegetarisk quorngryta med färsk gnocchi

Vegetarisk quorngryta med färsk gnocchi är enkelt och gott. En god och snabb rätt med quornfilé eller grytbitar av quorn smaksatt med lök, champinjoner, paprika och lite grädde (eller sojagrädde) samt färsk gnocchi.
Zucchini är också gott i kycklinggryta.
Gnocchi är en pasta gjord med potatis och finns att köpa färsk.

4 portioner vegetarisk quorngryta med färsk gnocchi

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 2 msk olivolja
  • 500 g quornfilé eller quorngrytbitar
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 gula lökar
  • 1 klyfta vitlök
  • 300 g champinjoner
  • 1 röd paprika
  • 2 msk ajvar paprikaröra
  • 2 dl grädde (sojagrädde) eller kokbar creme fraiche
  • 1 dl vatten
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 pkt färsk gnocchi, ca 400 gram

Tillagning

  1. Skär quornfiléerna i 3x3 dm stora bitar. Quorngrytbitar behöver du ej göra något med.
  2. Skala och hacka lök och vitlök. Skölj och skär paprikan i 2x2 cm stora bitar. Rensa champinjonerna och skiva dem. Lägg allt på en tallrik.
  3. Sätt på en stekpanna och häll i olivoljan.
  4. Bryn quornbitarna runt om. Är inte stekpannan jättestor med höga kanter (typ wok) så häll över quornbitarna i en stor stekgryta eller tjockbottnad kastrull.
  5. Tillsätt sedan löken, vitlöken, paprikan och svampen och fräs i ca 3 minuter.
  6. Tillsätt ajvar, grädde och vatten. Salta och peppra.
  7. Låt quorngrytan koka i 3 minuter.
  8. Öppna gnocchipaketet och lägg i dem, rör om och koka i ytterligare två minuter.
  9. När gnocchin är klar är quorngrytan klar att serveras. Smaka av med salt, peppar och ajvar.
  10. Gärna med en tomatsallad till.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Blåbärstips

Här hittar du recept och lite intressanta fakta om blåbär - som är ett falskt bär - egentligen är det en liten frukt men vi kallar det ändå bär. Baka blåbärspaj, gör blåbärssylt eller annat gott med vora goda blåbär. 

Läs mer

Lingon - skogens röda guld

I skogen kan man ännu hitta lingon. Fram till första frosten brukar man säga att lingonen är fina att plocka. Här hittar du recepten du behöver för lingonsylt, rårörda lingon, lingondricka, lingonparfait med mera.

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer

Färsk svensk majs

Tidig höst är säsong för fin och god svensk söt majs. Enkelt och gott är kokt majskolv med smör, flingsalt och nymalen svartpeppar men det finns även mycker mer man kan laga med god majs - prova majssoppa eller plättar. Dessutom passar majs som tillbehör till det mesta. Och är du trött på burkmajs så passa på nu när majsen är billig att frysa in färsk kokt majs i lagom portionspåsar. 

Läs mer

Mexikansk streetfood

Mexikansk gatumat gillar jag skarpt - gott, nyttigt och så starkt man vill ha det. Tacomys och Texmex-buffé har sin charm - när du vill prova lite mer Mexikansk mat och laga från grunden med långstekt kött, salsor, guacamole, tostadas, chilisåser och annat gott så hittar du recept och tips här. 

Läs mer