Vegetarisk quorngryta med färsk gnocchi
Vegetarisk quorngryta med färsk gnocchi är enkelt och gott.
En god och snabb rätt med quornfilé eller grytbitar av quorn smaksatt med lök, champinjoner, paprika och lite grädde (eller sojagrädde) samt färsk gnocchi.
Tillagning
- Skär quornfiléerna i 3x3 dm stora bitar. Quorngrytbitar behöver du ej göra något med.
- Skala och hacka lök och vitlök. Skölj och skär paprikan i 2x2 cm stora bitar. Rensa champinjonerna och skiva dem. Lägg allt på en tallrik.
- Sätt på en stekpanna och häll i olivoljan.
- Bryn quornbitarna runt om. Är inte stekpannan jättestor med höga kanter (typ wok) så häll över quornbitarna i en stor stekgryta eller tjockbottnad kastrull.
- Tillsätt sedan löken, vitlöken, paprikan och svampen och fräs i ca 3 minuter.
- Tillsätt ajvar, grädde och vatten. Salta och peppra.
- Låt quorngrytan koka i 3 minuter.
- Öppna gnocchipaketet och lägg i dem, rör om och koka i ytterligare två minuter.
- När gnocchin är klar är quorngrytan klar att serveras. Smaka av med salt, peppar och ajvar.
- Gärna med en tomatsallad till.
Varianter
- Zucchini är också gott i grytan.
- Gnocchi är en pasta gjord med potatis och finns att köpa färsk eller gör egen.
Uppskattat näringsvärde per portion: 648 kcal