Vegansk thai pasta
Vegansk thai pasta med sojafärs, kokosmjölk och röd currypasta.
En vegan och vegetarisk pasta.
Tillagning
- Skala och hacka löken. Lägg i en såskastrull med 2 msk olja.
- Fräs löken någon minut.
- Skala och pressa i vitlök, skölj och hacka chili samt tillsätt med currypasta. Rör om och fräs någon minut.
- Tillsätt krossade tomater, kokosmjölk samt socker och låt koka på medelvärme. Rör då och då.
- Sätt på vatten till pastan. Tillsätt några droppar olja samt en halv tsk salt.
- Fräs sojafärsen och bryn den i ca 3 minuter i en stekpanna med lite olja. Salta och peppra den.
- Koka pastan enligt paketet. Brukar vara runt 10 minuter beroende på sort.
- Tillsätt sojafärsen till tomatsåsen.
- Rensa och skölj salladslök. Strimla den. Tillsätt hälften i såsen.
- Plocka bladen på thaibasilikan och hacka grovt. Tillsätt hälften i köttfärssåsen.
- Plocka och hacka färsk koriander grovt och tillsätt hälften till såsen.
- Tillsätt Oatly Imat och limeblad.
- Blanda pastan med såsen och garnera med resten av salladslöken, thaibasilikan och den färska koriander. Servera med klyftor av lime.
Varianter
- Du kan välja valfri äggfri pasta - på bilden med skruvar - men tagliatelle, spagetti eller penne blir också gott.
- Du kan byta pasta mot breda risnudlar eller bönpasta.
- Om du vill laga lite enklare pastasås så kan du skippa salladslök, färsk koriander, thaibasilika, limeblad samt lime.
- Istället för thailändsk röd chili kan du ta valfri chili efter smak ex. 1-2 färsk spansk chilipeppar eller 0,5 tsk chiliflakes. Riktigt starkt blir det med några thailändska Birds Eye chilies.
Uppskattat näringsvärde per portion: 547 kcal