Tunnbrödskorgar
Tunnbrödskorgar av hårt köpt tunnbröd ex. Mjälloms korntunnbröd.
Tunnbrödskorgar kan du ha till förrätt och fylla.
Tillagning
- Sätt ugnen på 100 grader.
- Koka upp en kastrull med vatten.
- Lägg ett galler över det kokande vattnet och lägg på tunnbröden så de ångas mjuka.
- Sätt dem i små skålar eller valfria formar i den storlek du önskar korgarna.
- Sätt in tunnbrödskorgarna i ugnen att torka i 20 minuter.
- Låt svalna. Nu kan tunnbrödskorgarna användas till det du önskar.
Fyllningar
Några goda förslag är att fylla tunnbrödskorgarna när de svalnat precis innan servering med:
- Skagenröra, laxröra eller rensteksröra.
- I korthet kan du blanda räkor eller skivad gravad lax med crème fraiche samt toppa med löjrom, citron och dill.
- Eller tärna renstek och blanda crème fraiche, mesost samt toppa med riven pepparrot och delad cocktailtomater.
- Lägg gärna ett salladsblad i först i botten på korgen och sedan fyllningen - annars så mjuknar tunnbrödskorgen av ev. vätska i fyllning.
Uppskattat näringsvärde per portion: 70 kcal