Tunnbrödskorgar

Tunnbrödskorgar av hårt köpt tunnbröd ex. Mjälloms korntunnbröd. Tunnbrödskorgar kan du ha till förrätter och fylla med ex. med gravad lax, crème fraiche, löjrom, citron och dill. Eller renstek, pepparrot, crème fraiche och blandsallad.

Lägg gärna ett salladsblad i först i botten på korgen och sedan fyllningen - annars så mjuknar tunnbrödskorgen av ev. vätska i fyllning.

Det finns också färdiga goda tunnbrödskorgar att köpa.

4 tunnbrödskorgar

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 2 hårda tunnbröd (delas till 4 stycken) ex. Mjälloms korntunnbröd

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 100 grader.
  2. Koka upp en kastrull med vatten.
  3. Lägg ett galler över det kokande vattnet och lägg på tunnbröden så de ångas mjuka.
  4. Sätt dem i små skålar eller valfria formar i den storlek du önskar korgarna.
  5. Sätt in tunnbrödskorgarna i ugnen att torka i 20 minuter.
  6. Låt svalna. Nu kan tunnbrödskorgarna användas till det du önskar.
E-mail
Medel: 4.7 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-05-02

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. 2003 skapade jag Receptfavoriter. Sedan dess har jag lagat, skrivet, fotograferat och lagt upp tusentals recept. Jag är utbildad kock i Marinen samt har en Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig och sidan. 

Laga en värmande höstgryta.

Låt en gryta puttra på spisen till middagen. Här hittar du alla mina grytor med kött, högrev, vilt, grönsaker, vegetariska, med lamm med mera - massor med förslag.

Läs mer

Napoleonbakelsens dag 17 november

Oklart varför denna dag finns men en så god bakelse tackar inte jag nej till. Frasiga lager med smördeg, grädde smaksatt med äppelmos och så fin rosa hallonglasyr på toppen - MUMSA!

Läs mer

Recept