Tunnbrödskorgar

Tunnbrödskorgar av hårt köpt tunnbröd ex. Mjälloms korntunnbröd.

Tunnbrödskorgar kan du ha till förrätt och fylla.

4 tunnbrödskorgar

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 2 hårda tunnbröd (delas till 4 stycken) ex. Mjälloms korntunnbröd

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 100 grader.
  2. Koka upp en kastrull med vatten.
  3. Lägg ett galler över det kokande vattnet och lägg på tunnbröden så de ångas mjuka.
  4. Sätt dem i små skålar eller valfria formar i den storlek du önskar korgarna.
  5. Sätt in tunnbrödskorgarna i ugnen att torka i 20 minuter.
  6. Låt svalna. Nu kan tunnbrödskorgarna användas till det du önskar.
En tunnbrödskorg fylld med laxröra serverad till förrätt
Tunnbrödskorgarna är goda att fylla med laxröra eller skagenröra och servera som förrätt

Fyllningar

Några goda förslag är att fylla tunnbrödskorgarna när de svalnat precis innan servering med:

  • Skagenröra, laxröra eller rensteksröra.
  • I korthet kan du blanda räkor eller skivad gravad lax med crème fraiche samt toppa med löjrom, citron och dill.
  • Eller tärna renstek och blanda crème fraiche, mesost samt toppa med riven pepparrot och delad cocktailtomater.
  • Lägg gärna ett salladsblad i först i botten på korgen och sedan fyllningen - annars så mjuknar tunnbrödskorgen av ev. vätska i fyllning.

Tunnbrödskorg fylld med skagenröra - räkröra.
En klassisk fyllning till tunnbrödskorgarna är med skagenröra - räkröra.

E-mail
Medel: 3.6 (18 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 70 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-04-21

Plocka nässlor

Plocka nässlor och laga soppa, paj, pasta eller förväll och spara till annat tillfälle.

Läs mer

Recept

Tänk allt gott man kan laga med ägg

Läs på om ägg inför påska. Här hittar du allt om ägg i matlagning, recept och tips. Ägg har unika egenskaper och utan dem hade vi inte haft många rätter som maränger, såser och bakverk.

Läs mer