Tortellini med skinka

Tortellini med skinka, lök, chili och tomatketchup. God och enkel vardagspasta.
Du kan välja torkad tortellini med ost eller spenatfyllning. Eller 1 pkt (250 gram) färsk tortellini med fyllning som ost, svamp, soltorkad tomat eller spenat. Färsk tortellini kokar du i 2-3 liter saltat vatten i 4 minuter.
Istället för skinka kan man ta kassler eller strimlad rökt kalkon.
Gott är också att röra i någon dl créme fraiche på slutet.

2 portioner tortellini med skinka

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 18 min

Ingredienser

  • 175 gram torkad tortellini med ost eller spenat alt. 1 pkt (250 gram) färsk tortellini med vegetarisk fyllning
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk olivolja
  • 150 gram rökt skinka
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl tomatketchup
  • 1 krm rosmarin
  • 2 krm chiliflakes
  • 1 dl riven ost som parmesan eller grana padano att garnera med (valfritt)

Tillagning

  1. Koka upp vatten till pastan ca 3 liter. Tillsätt en halv tsk salt samt några droppar olivolja.
  2. Koka pastan enligt paket - torkad tortellini ca 14 minuter och färsk tortellini 4 minuter (vänta att koka färsk tortellini och laga resten av receptet först).
  3. Skala och hacka lök. Lägg i en stekpanna med höga kanter.
  4. Skala och pressa i vitlöken.
  5. Fräs löken i olivolja.
  6. Strimla skinkan och tillsätt den.
  7. Tillsätt tomatpuré, ketchup, rosmarin, chiliflakes samt smaka av med salt och svartpeppar. Späd ev. med några msk pastavatten.
  8. När du kokat pastan så vänder du runt den med skinkan och löken-blandningen.
  9. Tortellinin med skinka är klar att serveras. Garnera ev. med riven parmesan eller grana padano.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Säsong för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Smoothies - både gott och nyttigt

Frukt och bär går alltid hem i flytande form. Även hos de mest frukt och bär-vägrande personer. Så fram med mixern fixa läskande, nyttiga och goda smoothies. Gör en stor laddning vetja och ställ i kylen i en kanna. Vips så är den kalla goda smoothien slut och alla nyttigheter fick ni på köpet. 

Läs mer

Godaste fisken på grillen

Lägg en bit lax, gör fiskspett eller grilla en hel fisk. Det lyxigaste man kan laga i Portugal och Spanien är fin fisk - det har vi  faktiskt rätt gott utbud av i Svenska fiskdiskar - speciellt lax. Servera med god färskpotatis, citron och en sås och grönsallad och kanske lite extra grillade grönsaker. Svårare behöver det inte vara. Och nyttit och fräscht blir det. 

Läs mer

Fixa en söt avslutning

Här är några enkla desserter alla kan laga och som kan förberedas i god tid. Och fortsätt inte med samma sura rödvin till desserten. Det är det enklaste knepet som finns att köpa ett sött gott vin till desserten för en garanterat lyckad avslutning på middagen.   

Läs mer