Tortellini med skinka
Tortellini med skinka, lök, chili och tomatketchup. God och enkel vardagspasta.
Tillagning
- Koka upp vatten till pastan ca 3 liter. Tillsätt en halv tsk salt samt några droppar olivolja.
- Koka pastan enligt paket - torkad tortellini ca 14 minuter och färsk tortellini 4 minuter (vänta att koka färsk tortellini och laga resten av receptet först).
- Skala och hacka lök. Lägg i en stekpanna med höga kanter.
- Skala och pressa i vitlöken.
- Fräs löken i olivolja.
- Strimla skinkan och tillsätt den.
- Tillsätt tomatpuré, ketchup, rosmarin, chiliflakes samt smaka av med salt och svartpeppar. Späd ev. med några msk pastavatten.
- När du kokat pastan så vänder du runt den med skinkan och löken-blandningen.
- Tortellinin med skinka är klar att serveras. Garnera ev. med riven parmesan eller grana padano.
Val av pasta
- Du kan välja torkad tortellini med ost eller spenatfyllning.
- Eller 1 pkt (250 gram) färsk tortellini med fyllning som ost, svamp, soltorkad tomat eller spenat.
- Färsk tortellini kokar du i 2-3 liter saltat vatten i 4 minuter.
Varianter
- Istället för skinka kan man ta kassler eller strimlad rökt kalkon.
- Gott är också att röra i någon dl crème fraiche på slutet.
Uppskattat näringsvärde per portion: 558 kcal