Tortellini med skinka

Introduktion och förberedelse

Tortellini med skinka, lök, chili och tomatketchup. God och enkel vardagspasta.

Du kan välja torkad tortellini med ost eller spenatfyllning. Eller 1 pkt (250 gram) färsk tortellini med fyllning som ost, svamp, soltorkad tomat eller spenat. Färsk tortellini kokar du i 2-3 liter saltat vatten i 4 minuter.

Istället för skinka kan man ta kassler eller strimlad rökt kalkon.

Gott är också att röra i någon dl créme fraiche på slutet.

2 portioner tortellini med skinka

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 18 min

Ingredienser

  • 175 gram torkad tortellini med ost eller spenat alt. 1 pkt (250 gram) färsk tortellini med vegetarisk fyllning
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk olivolja
  • 150 gram rökt skinka
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl tomatketchup
  • 1 krm rosmarin
  • 2 krm chiliflakes
  • 1 dl riven ost som parmesan eller grana padano att garnera med (valfritt)

Tillagning

  1. Koka upp vatten till pastan ca 3 liter. Tillsätt en halv tsk salt samt några droppar olivolja.
  2. Koka pastan enligt paket - torkad tortellini ca 14 minuter och färsk tortellini 4 minuter (vänta att koka färsk tortellini och laga resten av receptet först).
  3. Skala och hacka lök. Lägg i en stekpanna med höga kanter.
  4. Skala och pressa i vitlöken.
  5. Fräs löken i olivolja.
  6. Strimla skinkan och tillsätt den.
  7. Tillsätt tomatpuré, ketchup, rosmarin, chiliflakes samt smaka av med salt och svartpeppar. Späd ev. med några msk pastavatten.
  8. När du kokat pastan så vänder du runt den med skinkan och löken-blandningen.
  9. Tortellinin med skinka är klar att serveras. Garnera ev. med riven parmesan eller grana padano.
E-mail
Medel: 3 (1 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 558 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-07-20