Spagetti med skinka och basilika

Spagetti med lufttorkad skinka och basilika. Chili, vitlök och parmesanost ger god smak åt denna pasta. Byt ut skinka mot tio soltorkade tomater och du har en god vegetarisk spagetti.

4 portioner spagetti med skinka

  • Förberedelse: 8 min
  • Tillagning: 12 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 4 port spagetti, ca 400 gram okokt
  • 4 msk olivolja
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 röd chili (spansk peppar)
  • 50 g parmesanost eller Grano padano
  • 200 g lufttorkad skinka
  • cirka 20 blad färsk basilika
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Pressa vitlök i en panna med olivolja.
  2. Dela och kärna ur chilifrukten samt hacka den. Tillsätt till pannan.
  3. Fräs vitlöken och chilin tills vitlöken är ljust brun. Ta av från värmen.
  4. Riv ost, skär skinka i strimlor och hacka basilikabladen.
  5. Blanda allt i en stor panna, kastrull eller skål. Salta och peppra.
  6. Spagetti med skinka och vitlök är klar att servera.
E-mail
Medel: 4 (1 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-09

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. Jag är utbildad kock i Marinen, har en Fil.kand i Måltidsvetenskap och ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om om mig.

Cheesecake med pepparkaksbotten

Gör botten till cheesecaken av smulade pepparkakor istället för Digestivekex så passar den till advent, lucia och jul. Här två varianter - en Nobake cheesecake - kallrörd variant och en som bakas i ugnen.

Läs mer

Recept

Skumtoppar på pepparkakor

En variant på skumtoppar som är spritsade på pepparkakor du kan garnera med valfritt strössel. Passar till advent och jul eller när som.

Läs mer

Recept