Spagetti med lufttorkad skinka och basilika

Introduktion och förberedelse

Spagetti med lufttorkad skinka och basilika som får smak av chili, vitlök och parmesanost.

Som lufttorkade skinka passar prosciutto eller parmaskinka från Italien men det går också bra med annan lufttorkad skinka som spansk serranoskinka eller liknande.

Vegetarisk variant

Byt ut skinka mot tio soltorkade tomater och du har en god vegetarisk spagetti.

4 portioner spagetti med skinka

  • Förberedelse: 8 min
  • Tillagning: 12 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 4 port spagetti, ca 350-400 gram spagetti
  • 4 msk olivolja
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 röd chili (spansk peppar)
  • 50 gram parmesanost eller Grano padano
  • 200 gram lufttorkad skinka prosciutto eller parmaskinka
  • cirka 20 blad färsk basilika
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Pressa vitlök i en panna med olivolja.
  2. Dela och kärna ur chilifrukten samt hacka den. Tillsätt till pannan.
  3. Fräs vitlöken och chilin tills vitlöken är ljust brun. Ta av från värmen.
  4. Riv ost, skär skinka i strimlor och hacka basilikabladen.
  5. Blanda allt i en stor panna, kastrull eller skål. Salta och peppra.
  6. Spagetti med skinka och vitlök är klar att servera.
E-mail
Medel: 4.1 (20 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 643 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-11-24