Spagetti med lufttorkad skinka och basilika
Spagetti med lufttorkad skinka och basilika som får smak av chili, vitlök och parmesanost.
Som lufttorkade skinka passar prosciutto eller parmaskinka från Italien men det går också bra med annan lufttorkad skinka som spansk serranoskinka eller liknande.
Tillagning
- Pressa vitlök i en panna med olivolja.
- Dela och kärna ur chilifrukten samt hacka den. Tillsätt till pannan.
- Fräs vitlöken och chilin tills vitlöken är ljust brun. Ta av från värmen.
- Riv ost, skär skinka i strimlor och hacka basilikabladen.
- Blanda allt i en stor panna, kastrull eller skål. Salta och peppra.
- Spagetti med skinka och vitlök är klar att servera.
Vegetarisk variant
Byt ut skinka mot tio soltorkade tomater och du har en god vegetarisk spagetti.
Uppskattat näringsvärde per portion: 643 kcal