Spagetti med skinka och basilika

Spagetti med lufttorkad skinka och basilika. Chili, vitlök och parmesanost ger god smak åt denna pasta. Byt ut skinka mot tio soltorkade tomater och du har en god vegetarisk spagetti.

4 portioner spagetti med skinka

  • Förberedelse: 8 min
  • Tillagning: 12 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 4 port spagetti, ca 400 gram okokt
  • 4 msk olivolja
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 röd chili (spansk peppar)
  • 50 g parmesanost eller Grano padano
  • 200 g lufttorkad skinka
  • cirka 20 blad färsk basilika
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Pressa vitlök i en panna med olivolja.
  2. Dela och kärna ur chilifrukten samt hacka den. Tillsätt till pannan.
  3. Fräs vitlöken och chilin tills vitlöken är ljust brun. Ta av från värmen.
  4. Riv ost, skär skinka i strimlor och hacka basilikabladen.
  5. Blanda allt i en stor panna, kastrull eller skål. Salta och peppra.
  6. Spagetti med skinka och vitlök är klar att servera.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad på Restauranghögskolan i Grythyttan och har ett Advanced Certificate i drycker. Jag är medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine Pro, Slowfood och Sveriges Matskribenters Förening. 

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kyckling, kycklingspett, kycklingfilé, kycklinggrytor och soppor. Vi svenskar gillar kyckling i alla former - på 20 år har vi fördubblat konsumtionen.

Läs mer

Saftig babka med kanel- och valnötsfyllning

Här är det enkla receptet. 

Läs mer

Sponsrat