Spagetti med skinka och basilika

Introduktion och förberedelse

Spagetti med lufttorkad skinka och basilika. Chili, vitlök och parmesanost ger god smak åt denna pasta.

Vegetarisk variant

Byt ut skinka mot tio soltorkade tomater och du har en god vegetarisk spagetti.

4 portioner spagetti med skinka

  • Förberedelse: 8 min
  • Tillagning: 12 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 4 port spagetti, ca 350-400 gram spagetti
  • 4 msk olivolja
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 röd chili (spansk peppar)
  • 50 g parmesanost eller Grano padano
  • 200 g lufttorkad skinka
  • cirka 20 blad färsk basilika
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Pressa vitlök i en panna med olivolja.
  2. Dela och kärna ur chilifrukten samt hacka den. Tillsätt till pannan.
  3. Fräs vitlöken och chilin tills vitlöken är ljust brun. Ta av från värmen.
  4. Riv ost, skär skinka i strimlor och hacka basilikabladen.
  5. Blanda allt i en stor panna, kastrull eller skål. Salta och peppra.
  6. Spagetti med skinka och vitlök är klar att servera.
E-mail
Medel: 4 (1 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 643 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-09-04

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.