Pasta med bacon, chili och vitlök

Introduktion och förberedelse

Pasta med bacon, chili, vitlök, ärtor, olivolja och salladslök toppad med parmesan.

Varianter

  • Istället för chiliflakes kan du ta färsk chili ex. en spansk röd chilifrukt eller efter smak.
  • Istället för salladslök kan du ta en halv purjolök.
  • Istället för bacon kan du laga med rökt fläsk, kalkonbacon eller pancetta.

4 portioner pasta med bacon, chili och vitlök

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 350 gram pasta som spagetti
  • 2 pkt bacon
  • 0,75 dl olivolja
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 1 knippe salladslök ca 2 dl hackad
  • 200 gram gröna ärtor
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm salt
  • 0,5 dl riven parmesanost (valfritt)

Tillagning

  1. Börja koka vatten till pastan. Tillsätt några droppar olja och en halv tsk salt.
  2. Skär bacon i tärningar och fräs i en stekpanna tills den är knaprig. Håll varmt.
  3. Skala och pressa vitlök i en liten kastrull. Tillsätt olivolja och chili. Bryn vitlöken ljust brun några minuter. Ta av från värmen.
  4. Koka pastan enligt paket - spagetti ca 8-9 minuter.
  5. Skölj och strimla salladslök. Blanda med baconet och värm runt någon minut.
  6. Värm ärtor med lite vatten i mikron eller i en kastrull i några minuter.
  7. Riv ost.
  8. Blanda pastan med vitlök- och chilioljan, baconet, ärtor samt riven parmesan.
  9. Smaka av med salt och peppar samt servera.
E-mail
Medel: 4 (1 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 588 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-12-17