Pasta med bacon, chili och vitlök

Pasta med bacon, chili, vitlök, ärtor, olivolja och salladslök toppad med parmesan.
Istället för chiliflakes kan du ta färsk chili ex. en spansk röd chilifrukt eller efter smak.
Istället för salladslök kan du ta en halv purjolök.

4 portioner pasta med bacon, chili och vitlök

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 350 gram pasta som spagetti
  • 2 pkt bacon
  • 0,75 dl olivolja
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 1 knippe salladslök ca 2 dl hackad
  • 200 gram gröna ärtor
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm salt
  • 0,5 dl riven parmesanost (valfritt)

Tillagning

  1. Börja koka vatten till pastan. Tillsätt några droppar olja och en halv tsk salt.
  2. Skär bacon i tärningar och fräs i en stekpanna tills den är knaprig. Håll varmt.
  3. Skala och pressa vitlök i en liten kastrull. Tillsätt olivolja och chili. Bryn vitlöken ljust brun några minuter. Ta av från värmen.
  4. Koka pastan enligt paket - spagetti ca 8-9 minuter.
  5. Skölj och strimla salladslök. Blanda med baconet och värm runt någon minut.
  6. Värm ärtor med lite vatten i mikron eller i en kastrull i några minuter.
  7. Riv ost.
  8. Blanda pastan med vitlök- och chilioljan, baconet, ärtor samt riven parmesan.
  9. Smaka av med salt och peppar samt servera.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad på Restauranghögskolan i Grythyttan och har ett Advanced Certificate i drycker. Jag är medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine Pro, Slowfood och Sveriges Matskribenters Förening. 

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kyckling, kycklingspett, kycklingfilé, kycklinggrytor och soppor. Vi svenskar gillar kyckling i alla former - på 20 år har vi fördubblat konsumtionen.

Läs mer

Saftig babka med kanel- och valnötsfyllning

Här är det enkla receptet. 

Läs mer

Sponsrat