Pasta med bacon, chili och vitlök

Pasta med bacon, chili, vitlök, ärtor, olivolja och salladslök toppad med parmesan.
Istället för chiliflakes kan du ta färsk chili ex. en spansk röd chilifrukt eller efter smak.
Istället för salladslök kan du ta en halv purjolök.

4 portioner pasta med bacon, chili och vitlök

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 350 gram pasta som spagetti
  • 2 pkt bacon
  • 0,75 dl olivolja
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 1 knippe salladslök ca 2 dl hackad
  • 200 gram gröna ärtor
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm salt
  • 0,5 dl riven parmesanost (valfritt)

Tillagning

  1. Börja koka vatten till pastan. Tillsätt några droppar olja och en halv tsk salt.
  2. Skär bacon i tärningar och fräs i en stekpanna tills den är knaprig. Håll varmt.
  3. Skala och pressa vitlök i en liten kastrull. Tillsätt olivolja och chili. Bryn vitlöken ljust brun några minuter. Ta av från värmen.
  4. Koka pastan enligt paket - spagetti ca 8-9 minuter.
  5. Skölj och strimla salladslök. Blanda med baconet och värm runt någon minut.
  6. Värm ärtor med lite vatten i mikron eller i en kastrull i några minuter.
  7. Riv ost.
  8. Blanda pastan med vitlök- och chilioljan, baconet, ärtor samt riven parmesan.
  9. Smaka av med salt och peppar samt servera.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Säsong för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Smoothies - både gott och nyttigt

Frukt och bär går alltid hem i flytande form. Även hos de mest frukt och bär-vägrande personer. Så fram med mixern fixa läskande, nyttiga och goda smoothies. Gör en stor laddning vetja och ställ i kylen i en kanna. Vips så är den kalla goda smoothien slut och alla nyttigheter fick ni på köpet. 

Läs mer

Blanda egna drinkar och cocktails

Bli bartender för en kväll. Här är tips på hur du sätter upp en liten minibar hemma. Skippa raggargroggen och bjud på någon klassiker eller udda obskyr drink. Här är lite fakta, recept, utrustning och andra praktiska tips för att lyckas med cocktails hemma. 

Läs mer

Fixa en söt avslutning

Här är några enkla desserter alla kan laga och som kan förberedas i god tid. Och fortsätt inte med samma sura rödvin till desserten. Det är det enklaste knepet som finns att köpa ett sött gott vin till desserten för en garanterat lyckad avslutning på middagen.   

Läs mer