Sockerkringlor
Klassiska kringlor doppade i socker. Goda till fika eller picknick.
Tillagning
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Smält smöret i en kastrull eller mikro.
- Blanda mjöl och hjorthornssalt i en stor bunke.
- Tillsätt socker, grädde och smält smör.
- Rör ihop till en jämn deg.
- Lägg ut degen på bakbord eller en stor bricka.
- Dela degen mitt itu tre gånger. Då får du 32 degbitar.
- Förbered en tallrik med strösocker eller pärlsocker.
- Förbered ca 3 plåtar med bakplåtspapper.
- Rulla degbitarna till längder, ca 20 cm långa, och vik ihop till runda kringlor eller valfri form.
- Vänd toppen i strösocker eller pärlsockret på tallriken.
- Placera sockerkringlorna med några cm mellanrum på plåtarna.
- Grädda kringlorna i mitten av ugnen i 10-15 minuter tills de fått fin färg och är genombakta.
- Ta ut och låt svalna på galler. Förvara sockerkringlorna lufttätt.
Hållbarhet
Sockerkringlor håller sig goda länge - upp till några veckor - om de förvaras torrt och lufttätt i en burk med lite bakplåtspapper mellan.
Uppskattat näringsvärde per portion: 42 kcal