Potatismos med basilika och parmesan

Potatismos med basilika och parmesan - supergott mos som lyxigare tillbehör till all mat där potatismos passar - förslagsvis till fisk, kött, grillad kyckling eller grönsaker.
Tips vid servering: lägg upp två högar i ett V med en stor slev. Lägg ex. en hög fräst lök och svamp. Placera kött eller fisk snett upp samt ringla lite sås runt. Toppa med några kvistar färsk oregano.
Blir också gott med pressad vitlök i.

4 portioner potatismos

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 800 gram potatis
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl olivolja
  • 40 gram fryst basilika eller motsvarande färsk
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 dl riven parmesan eller grana padano

Tillagning

  1. Skala och dela potatis i grova bitar.
  2. Koka tills potatis är mjuk. Häll av vatten.
  3. Tillsätt mjölk, olja och basilika. Värm upp.
  4. Mosa med en potatisstöt.
  5. Smaka av potatismoset med salt, vitpeppar och riven parmesan.
E-mail
Medel: 3.3 (4 röster)

Lyckas med buffe till en mindre fest

Att laga mat till en mindre fest behöver inte vara så svårt. Gör det lätt för dig - här är mina bästa tips på enkla men festliga recept till en mindre bjudning på runt 10-20 personer.

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Tips till stor buffé upp till 50 gäster

Här är mina tips om du vill bjuda på en större buffé - kanske väntar du upp till 50 gäster. Passar till studentfest, konfirmandfest, födelsedagsfest eller annat större kalas.

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer