Potatismos med basilika och parmesan

Introduktion och förberedelse

Potatismos smaksatt med färsk basilika och parmesanost - supergott mos som lyxigare tillbehör till all mat där potatismos passar - förslagsvis till fisk, kött, grillad kyckling eller grönsaker.

Tips vid servering: lägg upp två högar i ett V med en stor slev. Lägg ex. en hög fräst lök och svamp. Placera kött eller fisk snett upp samt ringla lite sås runt. Toppa med några kvistar färsk oregano. Blir också gott med pressad vitlök i.

4 portioner potatismos

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 800 gram potatis
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl olivolja
  • 40 gram fryst basilika eller motsvarande färsk
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 dl riven parmesan eller grana padano

Tillagning

  1. Skala och dela potatis i grova bitar.
  2. Koka tills potatis är mjuk. Häll av vatten.
  3. Tillsätt mjölk, olja och basilika. Värm upp.
  4. Mosa med en potatisstöt.
  5. Smaka av potatismoset med salt, vitpeppar och riven parmesan.
E-mail
Medel: 4 (8 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 206 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-02

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.