Portabello

Recept med portabello - stor champinjon, kastanjechampinjon, trädgårdschapinjon eller fältchampinjon.

Portabello är en kastanjechampinjon som fått växa sig riktigt stor.

God och fyllig smak och trevligt tuggmotstånd.

Äter du mycket portabello så tänk på att det ej är rekommenderat att äta mer än två kg per år. Källa.

Fin att steka i skivor eller hel - eller grilla hel med vitlöksolja. Kan också bakas hel med vitlöksolja, salt och peppar i ugnen. Obs bör inte ätas mer än 2 kg per år och person.

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.