Pizza på tunnbröd

Arabiska tunnbröd (Libabröd) är enkla att laga och blir mycket goda som pizza med tomat, ost och valfritt pålägg.
På bilden färska champinjoner, chiliflakes, skinka och vid sidan färsk spenat.
Du kan välja andra pålägg du gillar ex. salami och gul lök; inlagd paprika, bacon samt vitlök; skinka och ananas osv.
Hittar du inte arabiska tunnbröd kan du ta stora tortillas.
Förslag på andra tillbehör: babyspenat eller grönsallad, halverade cocktailtomater, färsk basilika, majs, svarta oliver osv.

4 pizzor på tunnbröd

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 4 arabiska stora tunnbröd sk Libabröd
  • 4 msk tomatpuré
  • 4 msk olivolja
  • 300 gram riven ost som pizzaost eller mozzarella
  • 4 skivor skinka (valfritt)
  • 6 champinjoner
  • 4 krm chiliflakes

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Lägg en msk tomatpuré och olivolja på varje bröd och sprid ut det jämnt över brödet.
  3. Lägg brödet på en ugnsplåt och strö över riven ost i ett jämnt lager.
  4. Lägg på topping som skinka riven i bitar samt skivad svamp.
  5. Strö över något krm chiliflakes samt oregano om du gillar det.
  6. Grädda pizzorna två i taget (eller alla på en gång om du har så många plåtar) i ca 4-5 minuter tills osten smält och pizzan fått färg.
  7. Ta ut och servera direkt. Gärna med en sallad på babyspenat eller grönsallad.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Recept och tips till midsommar

Jordgubbar, matjes, färspotatis och gräddfil är klassiskt till midsommar. Sen kanske lite grill på det. Här är lite tips på klassisker samt passande rätter att fira sommaren med. 

Läs mer

Smaksätt din egen snaps

Sätt smak på din egen snaps. Här hittar du tips, fakta och recept på olika snapsar - från snabba smaksättningar som citronsnaps till de som tar lite längre tid som flädersnaps (ovan) och hemgjord besk med malört. 

Läs mer

Blanda egna drinkar och cocktails

Bli bartender för en kväll. Här är tips på hur du sätter upp en liten minibar hemma. Skippa raggargroggen och bjud på någon klassiker eller udda obskyr drink. Här är lite fakta, recept, utrustning och andra praktiska tips för att lyckas med cocktails hemma. 

Läs mer

Fixa en söt avslutning

Här är några enkla desserter alla kan laga och som kan förberedas i god tid. Och fortsätt inte med samma sura rödvin till desserten. Det är det enklaste knepet som finns att köpa ett sött gott vin till desserten för en garanterat lyckad avslutning på middagen.   

Läs mer