Pizza på tunnbröd

Arabiska tunnbröd (Libabröd) är enkla att laga och blir mycket goda som pizza med tomat, ost och valfritt pålägg.
På bilden färska champinjoner, chiliflakes, skinka och vid sidan färsk spenat.
Du kan välja andra pålägg du gillar ex. salami och gul lök; inlagd paprika, bacon samt vitlök; skinka och ananas osv.
Hittar du inte arabiska tunnbröd kan du ta stora tortillas.
Förslag på andra tillbehör: babyspenat eller grönsallad, halverade cocktailtomater, färsk basilika, majs, svarta oliver osv.

4 pizzor på tunnbröd

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 4 arabiska stora tunnbröd sk Libabröd
  • 4 msk tomatpuré
  • 4 msk olivolja
  • 300 gram riven ost som pizzaost eller mozzarella
  • 4 skivor skinka (valfritt)
  • 6 champinjoner
  • 4 krm chiliflakes

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Lägg en msk tomatpuré och olivolja på varje bröd och sprid ut det jämnt över brödet.
  3. Lägg brödet på en ugnsplåt och strö över riven ost i ett jämnt lager.
  4. Lägg på topping som skinka riven i bitar samt skivad svamp.
  5. Strö över något krm chiliflakes samt oregano om du gillar det.
  6. Grädda pizzorna två i taget (eller alla på en gång om du har så många plåtar) i ca 4-5 minuter tills osten smält och pizzan fått färg.
  7. Ta ut och servera direkt. Gärna med en sallad på babyspenat eller grönsallad.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Svamprecept från kocken

Vet du inte vad du ska göra med svampskörden eller är du bara sådär grymt sugen på en kantarellmacka? Här hittar du en massa tips på hur du fixar svampen i köket från Receptfavoriters kock Henrik Mattsson. 

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer