Pizza på tunnbröd

Introduktion och förberedelse

Pizza på arabiska tunnbröd eller stora mjuka vetetortillas är enkla att göra.

Med tomat och ost som grund och valfritt pålägg.

På bilden arabiska tunnbröd - Libabröd - med färska champinjoner, chiliflakes, skinka och vid sidan färsk babyspenat som sallad till.

Varianter

  • Du kan välja andra pålägg du gillar ex. salami och gul lök; inlagd paprika, bacon samt vitlök; skinka och ananas osv.
  • Som bröd kan du ta arabiska tunnbröd som även kallas Libabröd eller stora vetetortillas.

Gott till är en sallad på babyspenat, ruccola eller blandad finbladig grönsallad, halverade cocktailtomater, färsk basilika, majs, svarta oliver med mera. Eller en vanlig pizzasallad.

4 pizzor på tunnbröd

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 4 arabiska stora tunnbröd Libabröd eller stora mjuka vetetortillas
  • 4 msk tomatpuré
  • 4 msk olivolja
  • 300 gram riven ost som pizzaost eller mozzarella
  • 4 skivor skinka (valfritt)
  • 6 champinjoner
  • 4 krm chiliflakes

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 250 grader vanlig ugn.
  2. Lägg en msk tomatpuré och olivolja på varje bröd och sprid ut det jämnt över brödet.
  3. Lägg brödet på en ugnsplåt och strö över riven ost i ett jämnt lager.
  4. Lägg på topping som skinka riven i bitar samt skivad svamp.
  5. Strö över något krm chiliflakes samt oregano om du gillar det.
  6. Grädda pizzorna två i taget (eller alla på en gång om du har så många plåtar) i ca 4-5 minuter tills osten smält och pizzan fått färg.
  7. Ta ut och servera direkt. Gärna med en sallad på babyspenat eller grönsallad.
E-mail
Medel: 3 (1 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 836 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-06-16