Pastasallad med fullkornspasta

Introduktion och förberedelse för tillagning

Italiensk pastasallad med fullkornspastaskruvar med babyspenat, soltorkade tomater, salami, pesto, rödlök, cocktailtomater och pinjenötter.

Du kan variera ingredienser lite som du vill: olika slags pasta; olika grönsaker som rostad paprika, rostad vitlök, rostad zucchini, rödlök, fräst mangold, färsk ruccolla. Kött som parmaskinka. Örter som färsk basilika. Färsk chili. Riven parmesanost. Solrosfrön är gott istället för pinjenötter som är rätt dyra. Kall pasta har lägre gi än nykokt.

Koka inte över pastan då höjs GI-värdet.

4 portioner pastasallad med fullkornspasta

  • Förberedelse: 12 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 17 min

Ingredienser

  • 250 g fullkornspasta som ex. skruvar (fussili)
  • 1 rödlök
  • 100 g färsk spenat
  • 100 g salami
  • 0,5 dl pesto
  • 0,5 dl pinjenötter, 1 liten påse ca 40 gram
  • 10 soltorkade tomater i olja
  • 10 cocktailtomater
  • Olivolja, salt och vitpeppar
  • 0,5 dl riven parmesan eller grana padano

Tillagning

  1. Koka pasta enligt paketet. Spola i kallt vatten i durkslag så att den svalnar. När pastan kokar kan du göra iordning de andra ingredienserna.
  2. Skala och strimla rödlöken fint. Lägg i en skål.
  3. Hacka soltorkade tomater och spenat.
  4. Tärna salami.
  5. Rosta pinjenötter i en stekpanna.
  6. Skölj och halvera tomater.
  7. Lägga allt i skålen och blanda ner pastan.
  8. Blanda i lite olivolja och smaka av med salt och peppar.
  9. Riv parmesan eller grana padano och strö över pastasalladen.
E-mail
Medel: 4.7 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-18

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.