Pasta med bacon, svamp och ärtor

Introduktion och förberedelse

Pasta med bacon, svamp och ärtor i gräddig sås.

En god pasta med gnocchi eller annan pasta, champinjoner, bacon, ärtor, grädde och crème fraiche.

Pastan är god till middag eller lunch. Smidigt till många.

Sältan från bacon och de söta ärtorna passar bra ihop.

Varianter

Vill du inte ha i bacon så passar rimmat fläsk, kalkonbacon, pancetta eller hackade soltorkade tomater bra.

4 portioner pasta med bacon, svamp och ärtor

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 400 gram gnocchipasta eller valfri sort
  • 280 gram bacon i tärningar, 2 pkt
  • 200 gram gröna ärtor
  • 8 champinjoner
  • 1 liten gul lök
  • 1-2 klyftor vitlök
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl grädde
  • 2 msk ljus soja eller någon tsk kinesisk soja
  • 0,5 tsk salt
  • 3 krm svartpeppar
  • 3 droppar tryffelolja (valfritt)

Tillagning

  1. Koka pastan i saltat vatten enligt paket. Förbered resten under tiden.
  2. Koka upp ärtorna i lite vatten i en kastrull eller mikro. Ställ åt sidan.
  3. Fräs baconbitarna i en panna. Häll av fettet efter ett tag. Stek dem knapriga i några minuter och ställ åt sidan.
  4. Skölj och tärna svampen.
  5. Skala och hacka lök samt vitlök.
  6. Lägg lök och vitlök i en kastrull och tillsätt olivolja och svamp. Fräs och rör då och då. Sätt på lock och svamparna vätskar sig.
  7. Strö över vetemjöl och rör om.
  8. Tillsätt grädden och rör om. Koka upp och låt småkoka några minuter. Rör i creme fraiche, soja och ev. tryffelolja. Smaka av med salt och peppar.
  9. Servera pastan, såsen, ärtor och bacon var för sig och låt gästerna själva blanda eller blanda själv ihop allt i en stor bunke, kastrull eller skål och servera från den.
E-mail
Medel: 4 (3 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 653 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-01-26