Pasta med bacon, svamp och ärtor
Pasta med bacon, svamp och ärtor i gräddig sås.
En god pasta med gnocchi eller annan pasta, champinjoner, bacon, ärtor, grädde och crème fraiche.
Pastan är god till middag eller lunch. Smidigt till många.
Sältan från bacon och de söta ärtorna passar bra ihop.
Tillagning
- Koka pastan i saltat vatten enligt paket. Förbered resten under tiden.
- Koka upp ärtorna i lite vatten i en kastrull eller mikro. Ställ åt sidan.
- Fräs baconbitarna i en panna. Häll av fettet efter ett tag. Stek dem knapriga i några minuter och ställ åt sidan.
- Skölj och tärna svampen.
- Skala och hacka lök samt vitlök.
- Lägg lök och vitlök i en kastrull och tillsätt olivolja och svamp. Fräs och rör då och då. Sätt på lock och svamparna vätskar sig.
- Strö över vetemjöl och rör om.
- Tillsätt grädden och rör om. Koka upp och låt småkoka några minuter. Rör i creme fraiche, soja och ev. tryffelolja. Smaka av med salt och peppar.
- Servera pastan, såsen, ärtor och bacon var för sig och låt gästerna själva blanda eller blanda själv ihop allt i en stor bunke, kastrull eller skål och servera från den.
Varianter
Vill du inte ha i bacon så passar rimmat fläsk, kalkonbacon, pancetta eller hackade soltorkade tomater bra.
Uppskattat näringsvärde per portion: 653 kcal