Trofie pasta med bacon, svamp och grädde

Trofie är en god pastasort som liknar smala skruvar. Du kan byta mot annan pasta efter tycke.
Om du vill kan du laga egen trofiepasta (sök recept här på Receptfavoriter).

4 portioner trofie pasta med bacon

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 350 gram pasta, förslagsvis Trofie
  • 280 gram tärnad bacon
  • 2 msk olivolja
  • 200 gram champinjoner
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk vetemjöl
  • 2,5 dl grädde
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 0,5 dl hackad bladpersilja
  • 0,5 dl riven parmesan eller grana padano
  • Tillbehör: 2 tärnade tomater
  • 20 cm gurka, i tärningar
  • 65 gram grönsallad
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vinäger

Tillagning

  1. Sätt på vatten till pastan.
  2. Pastasås: Fräs bacontärningarna i en panna knapriga och lägg över i en skål.
  3. Skala och hacka under tiden lök samt pressa vitlök samt skölj och dela svampen.
  4. Fräs svamp, lök och vitlök i en kastrull några minuter i olivolja.
  5. Pudra över mjöl och rör runt.
  6. Häll i grädde och rör någon minut. Smaka av med salt och peppar. Håll varm.
  7. Riv ost. Skölj och grovhacka bladpersilja.
  8. Koka pastan. Trofie kokas i 10 minuter.
  9. Häll av pastan och blanda med svampsåsen, bacon och i en stor skål eller kastrull.
  10. Servera trofiepastan med riven ost vid sidan.
  11. Vidare är tärnad tomat och gurka samt grönsallad toppade med lite olivolja samt vinäger gott till pastan.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer