Trofie pasta med bacon, svamp och grädde

Introduktion och förberedelse

Trofie pasta med bacon, svamp och grädde.

Trofie är en god pastasort som liknar smala skruvar.

Varianter

  • Du kan byta mot annan pasta efter tycke som penne eller skruvar.
  • Om du vill kan du laga egen trofiepasta.
  • Bacon kan bytas mot pancetta eller kalkonbacon.

4 portioner trofie pasta med bacon

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 350 gram pasta, förslagsvis Trofie
  • 280 gram tärnad bacon
  • 2 msk olivolja
  • 200 gram champinjoner
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk vetemjöl
  • 2,5 dl grädde
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 0,5 dl hackad bladpersilja
  • 0,5 dl riven parmesan eller grana padano
  • Tillbehör: 2 tärnade tomater
  • 20 cm gurka, i tärningar
  • 65 gram grönsallad
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vinäger

Tillagning

  1. Sätt på vatten till pastan.
  2. Pastasås: Fräs bacontärningarna i en panna knapriga och lägg över i en skål.
  3. Skala och hacka under tiden lök samt pressa vitlök samt skölj och dela svampen.
  4. Fräs svamp, lök och vitlök i en kastrull några minuter i olivolja.
  5. Pudra över mjöl och rör runt.
  6. Häll i grädde och rör någon minut. Smaka av med salt och peppar. Håll varm.
  7. Riv ost. Skölj och grovhacka bladpersilja.
  8. Koka pastan. Trofie kokas i 10 minuter.
  9. Häll av pastan och blanda med svampsåsen, bacon och i en stor skål eller kastrull.
  10. Servera trofiepastan med riven ost vid sidan.
  11. Vidare är tärnad tomat och gurka samt grönsallad toppade med lite olivolja samt vinäger gott till pastan.
E-mail
Medel: 4 (1 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 658 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-12-16