Trofie pasta med bacon, svamp och grädde

Trofie är en god pastasort som liknar smala skruvar. Du kan byta mot annan pasta efter tycke.
Om du vill kan du laga egen trofiepasta (sök recept här på Receptfavoriter).

4 portioner trofie pasta med bacon

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 350 gram pasta, förslagsvis Trofie
  • 280 gram tärnad bacon
  • 2 msk olivolja
  • 200 gram champinjoner
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk vetemjöl
  • 2,5 dl grädde
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 0,5 dl hackad bladpersilja
  • 0,5 dl riven parmesan eller grana padano
  • Tillbehör: 2 tärnade tomater
  • 20 cm gurka, i tärningar
  • 65 gram grönsallad
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vinäger

Tillagning

  1. Sätt på vatten till pastan.
  2. Pastasås: Fräs bacontärningarna i en panna knapriga och lägg över i en skål.
  3. Skala och hacka under tiden lök samt pressa vitlök samt skölj och dela svampen.
  4. Fräs svamp, lök och vitlök i en kastrull några minuter i olivolja.
  5. Pudra över mjöl och rör runt.
  6. Häll i grädde och rör någon minut. Smaka av med salt och peppar. Håll varm.
  7. Riv ost. Skölj och grovhacka bladpersilja.
  8. Koka pastan. Trofie kokas i 10 minuter.
  9. Häll av pastan och blanda med svampsåsen, bacon och i en stor skål eller kastrull.
  10. Servera trofiepastan med riven ost vid sidan.
  11. Vidare är tärnad tomat och gurka samt grönsallad toppade med lite olivolja samt vinäger gott till pastan.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Svamprecept från kocken

Vet du inte vad du ska göra med svampskörden eller är du bara sådär grymt sugen på en kantarellmacka? Här hittar du en massa tips på hur du fixar svampen i köket från Receptfavoriters kock Henrik Mattsson. 

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer