Trofie pasta med bacon, svamp och grädde

Introduktion och förberedelse

Trofie pasta med bacon, svamp och grädde.

Trofie är en god pastasort som liknar smala skruvar.

Varianter

Du kan byta mot annan pasta efter tycke som penne eller skruvar.

Om du vill kan du laga egen trofiepasta.

4 portioner trofie pasta med bacon

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 350 gram pasta, förslagsvis Trofie
  • 280 gram tärnad bacon
  • 2 msk olivolja
  • 200 gram champinjoner
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk vetemjöl
  • 2,5 dl grädde
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 0,5 dl hackad bladpersilja
  • 0,5 dl riven parmesan eller grana padano
  • Tillbehör: 2 tärnade tomater
  • 20 cm gurka, i tärningar
  • 65 gram grönsallad
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vinäger

Tillagning

  1. Sätt på vatten till pastan.
  2. Pastasås: Fräs bacontärningarna i en panna knapriga och lägg över i en skål.
  3. Skala och hacka under tiden lök samt pressa vitlök samt skölj och dela svampen.
  4. Fräs svamp, lök och vitlök i en kastrull några minuter i olivolja.
  5. Pudra över mjöl och rör runt.
  6. Häll i grädde och rör någon minut. Smaka av med salt och peppar. Håll varm.
  7. Riv ost. Skölj och grovhacka bladpersilja.
  8. Koka pastan. Trofie kokas i 10 minuter.
  9. Häll av pastan och blanda med svampsåsen, bacon och i en stor skål eller kastrull.
  10. Servera trofiepastan med riven ost vid sidan.
  11. Vidare är tärnad tomat och gurka samt grönsallad toppade med lite olivolja samt vinäger gott till pastan.
E-mail
Medel: 4 (1 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 658 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-08-28