Trofie pasta med bacon, svamp och grädde
Trofie pasta med bacon, svamp och grädde.
Trofie är en god pastasort som liknar smala skruvar.
Tillagning
- Sätt på vatten till pastan.
- Pastasås: Fräs bacontärningarna i en panna knapriga och lägg över i en skål.
- Skala och hacka under tiden lök samt pressa vitlök samt skölj och dela svampen.
- Fräs svamp, lök och vitlök i en kastrull några minuter i olivolja.
- Pudra över mjöl och rör runt.
- Häll i grädde och rör någon minut. Smaka av med salt och peppar. Håll varm.
- Riv ost. Skölj och grovhacka bladpersilja.
- Koka pastan. Trofie kokas i 10 minuter.
- Häll av pastan och blanda med svampsåsen, bacon och i en stor skål eller kastrull.
- Servera trofiepastan med riven ost vid sidan.
- Vidare är tärnad tomat och gurka samt grönsallad toppade med lite olivolja samt vinäger gott till pastan.
Varianter
- Du kan byta mot annan pasta efter tycke som penne eller skruvar.
- Om du vill kan du laga egen trofiepasta.
- Bacon kan bytas mot pancetta eller kalkonbacon.
Uppskattat näringsvärde per portion: 658 kcal