Parmesancrunch
Parmesancrunch är en slags knapriga parmesansmulor av rivan parmesan rostats i ugnen.
Tillagning
- Sätt ugnen på 200 grader vanlig ugn.
- Riv parmesan.
- Sprid ut i högar eller ett tunt lager i en ugnsform.
- Rosta i 5 minuter.
- Ta ut och låt svalna.
- Skrapa loss parmesanosten i smulor med en stekspade eller liknande.
- Parmesansmulorna är klara att användas.
Serveringsförslag
- Ger ett knaprigt och aromatiskt inslag som garnering istället för krutonger till sallader.
- Topping av röror som skagenröra och rätter som pasta frutti di mare eller räkrissotto.
- Jag hade den till att toppa bakad potatis med röra av varmrökt lax.
Varianter
Parmesan kan bytas mot grana padano. Går också bra med annan lagrad ost som Västerbottensost.
Uppskattat näringsvärde per portion: 45 kcal