Parmesancrunch

Parmesancrunch är en slags knapriga parmesansmulor av rivan parmesan rostats i ugnen.

1 dl parmesancrunch

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 1 dl riven parmesan

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader vanlig ugn.
  2. Riv parmesan.
  3. Sprid ut i högar eller ett tunt lager i en ugnsform.
  4. Rosta i 5 minuter.
  5. Ta ut och låt svalna.
  6. Skrapa loss parmesanosten i smulor med en stekspade eller liknande.
  7. Parmesansmulorna är klara att användas.
Sprid ut riven parmesan i runda högar med tunt lager ost.
Sprid ut riven parmesan i runda högar med tunt lager ost.
Rosta i 5 minuter på 200 grader och låt svalna och stelna. Skrapa loss med en stekspade.
Rosta i 5 minuter på 200 grader och låt svalna och stelna. Skrapa loss med en stekspade.

Serveringsförslag

Varianter

Parmesan kan bytas mot grana padano. Går också bra med annan lagrad ost som Västerbottensost.

E-mail
Medel: 5 (1 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 45 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2023-01-21