Parmesancrunch

Introduktion och förberedelse

Parmesancrunch är en slags knapriga parmesansmulor av rivan parmesan rostats i ugnen.

Serveringsförslag

Varianter

Parmesan kan bytas mot grana padano. Går också bra med annan lagrad ost som Västerbottensost. 

1 dl parmesancrunch

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 1 dl riven parmesan

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader vanlig ugn.
  2. Riv parmesan.
  3. Sprid ut i högar eller ett tunt lager i en ugnsform.
  4. Rosta i 5 minuter.
  5. Ta ut och låt svalna.
  6. Skrapa loss parmesanosten i smulor med en stekspade eller liknande.
  7. Parmesansmulorna är klara att användas.
E-mail
Medel: 5 (1 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 45 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2023-01-21