Marsipan doppad i choklad

Introduktion och förberedelse för tillagning

Chokladdoppad marsipan. Marsipan doppad i choklad är ett enkelt och gott julgodis eller påskgodis.

Marsipan kan formas till många roliga saker som grisar, bollar och tomtar sedan doppar man en del i smält choklad.

En sats räcker till ca 30 små ägg eller 6 st marsipangrisar.

Gillar du fin choklad så kan du välja någon riktig god choklad med kakao runt 55 - 60 %.

Ska du spara och ha godiset flera dagar och vill ha blank fin choklad så ska du temperera chokladen innan du använder den till att doppa med.

Istället för marsipan kan du köpa 200 gram mandelmassa och blanda med 1 dl florsocker och en msk vatten till egen marsipan.

Köp pynt som rostad flagad mandel, strössel, silverkulor till ögon osv (använd fantasin). Hushållsfärg kan man använda till att färga delar av marsipanen med (valfritt).

1 sats marsipan

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 200 g marsipan
  • 150 g mörk blockchoklad eller annan god choklad efter smak

Tillagning

  1. Rulla marsipanen i kulor eller önskad form. Du kan göra grisar, kulor, svampar, tomtar - endast fantasin sätter gränser. Blanda ev. en del av marsipanen med någon färg som grönt eller rött.
  2. Bryt chokladen i bitar och smält i en kastrull i vattenbad eller mikron. Rör om då och då.
  3. Doppa marsipanbitarna i chokladen och placera kulorna på smörpapper eller galler.
  4. Dekorera dem om du vill med att doppa i strössel, rostad flagad mandel; stoppa dit silverkulor eller liknande efter fantasi.
E-mail
Medel: 3 (1 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-20

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.