Mozzarella med parmaskinka

Bakad mozzarella med parmaskinka och sockerärtor i ugnen.

En god sidorätt och tillbehör.

Blir lyxigt och gott med riktig buffelmozzarella och fin parmaskinka.

4 portioner mozzarella med parmaskinka

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 80 gram parmaskinka eller annan lufttorkad skinka, 12 skivor
  • 250 gram mozzarellaost (2 ostar i lag)
  • 200 gram sockerärtor
  • 2 msk smör
  • 1 krm salt
  • 1 msk citronsaft
  • 10 blad färsk basilika

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Rensa och lägg sockerärtorna i en liten kastrull. Täck med vatten och koka i 2 minuter.
  3. Häll av sockerärtorna och sprid ut dem i botten på en ugnsfast form. Klicka över smör, strö över salt och häll över citronsaft.
  4. Skär osten i totalt 12 skivor.
  5. Linda en skiva parmaskinka runt varje ostbit.
  6. Lägg ost- och skinkrullarna på sockerärtorna.
  7. Sätt in i ugnen i 5-6 minuter.
  8. Ta ut och servera mozzarella- och parmarullarna med några blad färsk basilika som garnering.

Tips

  • Överkurs är att göra egen mozzarella.
  • Du kan ta prosciutto eller parmaskinka eller spansk serrano eller cullatello-skinka. Det går bra med lufttorkad skinka från Sverige eller Tyskland också.
E-mail
Medel: 4.4 (5 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 328 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2024-06-12