Mozzarella med parmaskinka
Bakad mozzarella med parmaskinka och sockerärtor i ugnen.
En god sidorätt och tillbehör.
Blir lyxigt och gott med riktig buffelmozzarella och fin parmaskinka.
Tillagning
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Rensa och lägg sockerärtorna i en liten kastrull. Täck med vatten och koka i 2 minuter.
- Häll av sockerärtorna och sprid ut dem i botten på en ugnsfast form. Klicka över smör, strö över salt och häll över citronsaft.
- Skär osten i totalt 12 skivor.
- Linda en skiva parmaskinka runt varje ostbit.
- Lägg ost- och skinkrullarna på sockerärtorna.
- Sätt in i ugnen i 5-6 minuter.
- Ta ut och servera mozzarella- och parmarullarna med några blad färsk basilika som garnering.
Tips
- Överkurs är att göra egen mozzarella.
- Du kan ta prosciutto eller parmaskinka eller spansk serrano eller cullatello-skinka. Det går bra med lufttorkad skinka från Sverige eller Tyskland också.
Uppskattat näringsvärde per portion: 328 kcal