Mozzarella med parmaskinka

Introduktion och förberedelse

Bakad mozzarella med parmaskinka och sockerärtor i ugnen. En god sidorätt och tillbehör.

Blir lyxigt och gott med riktig buffelmozzarella och fin parmaskinka (och rätt dyrt tyvärr). Överkurs är att göra egen mozzarella.

Du kan ta prosciutto eller parmaskinka eller spansk serrano eller cullatello-skinka. Det går bra med lufttorkad skinka från Sverige eller Tyskland också.

4 portioner mozzarella med parmaskinka

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 80 gram parmaskinka eller annan lufttorkad skinka, 12 skivor
  • 250 gram mozzarellaost (2 ostar i lag)
  • 200 gram sockerärtor
  • 2 msk smör
  • 1 krm salt
  • 1 msk citronsaft
  • 10 blad färsk basilika

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Rensa och lägg sockerärtorna i en liten kastrull. Täck med vatten och koka i 2 minuter.
  3. Häll av sockerärtorna och sprid ut dem i botten på en ugnsfast form. Klicka över smör, strö över salt och häll över citronsaft.
  4. Skär osten i totalt 12 skivor.
  5. Linda en skiva parmaskinka runt varje ostbit.
  6. Lägg ost- och skinkrullarna på sockerärtorna.
  7. Sätt in i ugnen i 5-6 minuter.
  8. Ta ut och servera mozzarella- och parmarullarna med några blad färsk basilika som garnering.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-11-20

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.