Mozzarella med parmaskinka

Introduktion och förberedelse

Bakad mozzarella med parmaskinka och sockerärtor i ugnen.

En god sidorätt och tillbehör.

Blir lyxigt och gott med riktig buffelmozzarella och fin parmaskinka.

Överkurs är att göra egen mozzarella.

Du kan ta prosciutto eller parmaskinka eller spansk serrano eller cullatello-skinka. Det går bra med lufttorkad skinka från Sverige eller Tyskland också.

4 portioner mozzarella med parmaskinka

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 80 gram parmaskinka eller annan lufttorkad skinka, 12 skivor
  • 250 gram mozzarellaost (2 ostar i lag)
  • 200 gram sockerärtor
  • 2 msk smör
  • 1 krm salt
  • 1 msk citronsaft
  • 10 blad färsk basilika

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Rensa och lägg sockerärtorna i en liten kastrull. Täck med vatten och koka i 2 minuter.
  3. Häll av sockerärtorna och sprid ut dem i botten på en ugnsfast form. Klicka över smör, strö över salt och häll över citronsaft.
  4. Skär osten i totalt 12 skivor.
  5. Linda en skiva parmaskinka runt varje ostbit.
  6. Lägg ost- och skinkrullarna på sockerärtorna.
  7. Sätt in i ugnen i 5-6 minuter.
  8. Ta ut och servera mozzarella- och parmarullarna med några blad färsk basilika som garnering.
E-mail
Medel: 4.4 (5 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 328 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-12-29