Mozzarella med parmaskinka

Mozzarella med parmaskinka och sockerärtor i ugnen. En god sidorätt och tillbehör. Blir lyxigt och gott med riktig buffelmozzarella och fin parmaskinka (och rätt dyrt tyvärr). Funkar med annan lufttorkad skinka som prosciutto eller cullatello också. 

4 portioner mozzarella med parmaskinka

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 80 gram parmaskinka eller annan lufttorkad skinka, 12 skivor
  • 250 gram mozzarellaost (2 ostar i lag)
  • 200 gram sockerärtor
  • 2 msk smör
  • 1 krm salt
  • 1 msk citronsaft
  • några blad basilika

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Rensa och lägg sockerärtorna i en liten kastrull. Täck med vatten och koka i 2 minuter.
  3. Häll av sockerärtorna och sprid ut dem i botten på en ugnsfast form. Klicka över smör, strö över salt och häll över citronsaft.
  4. Skär osten i totalt 12 skivor.
  5. Linda en skiva parmaskinka runt varje ostbit.
  6. Lägg ost- och skinkrullarna på sockerärtorna.
  7. Sätt in i ugnen i 5-6 minuter.
  8. Ta ut och servera mozzarella- och parmarullarna med några blad färsk basilika som garnering.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Svamprecept från kocken

Vet du inte vad du ska göra med svampskörden eller är du bara sådär grymt sugen på en kantarellmacka? Här hittar du en massa tips på hur du fixar svampen i köket från Receptfavoriters kock Henrik Mattsson. 

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer