Kronärtsskocka i creme fraiche och örter

Kronärtsskocka i créme fraiche och örter är en god sidorätt eller tillbehör. Passar till tapas, buffé eller tilltugg aptitretare.

Här med skockor från burk och du kan ta hela små skockor eller bottnar. Man kan också koka egna skockor och använda bottnarna. Eller linda skockor i lufttorkad skinka.

Servera röran kall i en skål med assietter och gaffel till samt gott bröd som tapas eller tilltugg. Eller som tillbehör till en rätt eller på en buffé.

4 portioner kronärtsskocka

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 1 burk inlagda kronärtskockor i olja
  • 3 msk créme fraiche
  • 2 msk hackade örter som persilja, oregano, dragon och basilika
  • 1 msk citronsaft
  • 1 krm salt

Tillagning

  1. Dela kronärtskockorna samt lägg i en bunke.
  2. Blanda med creme fraiche, citronsaft, hackade örter och salt.
  3. Lägg upp i en serveringsskål och servera kallt.
E-mail
Medel: 3.5 (4 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-06-29

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock. Läs mer om mig.