Kronärtsskocka i creme fraiche och örter

Kronärtsskocka i créme fraiche och örter är en god sidorätt eller tillbehör. Passar till tapas, buffé eller tilltugg aptitretare. Hela små skockor eller bottnar spelar ingen roll.
Servera röran kall i en skål med assietter och gaffel till samt gott bröd som tapas eller tilltugg. Eller som tillbehör till en rätt eller på en buffé.

4 portioner kronärtsskocka

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 1 burk inlagda kronärtskockor i olja
  • 3 msk créme fraiche
  • 2 msk hackade örter som persilja, oregano, dragon och basilika
  • 1 msk citronsaft
  • 1 krm salt

Tillagning

  1. Dela kronärtskockorna samt lägg i en bunke.
  2. Blanda med creme fraiche, citronsaft, hackade örter och salt.
  3. Lägg upp i en serveringsskål och servera kallt.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Svamprecept från kocken

Vet du inte vad du ska göra med svampskörden eller är du bara sådär grymt sugen på en kantarellmacka? Här hittar du en massa tips på hur du fixar svampen i köket från Receptfavoriters kock Henrik Mattsson. 

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer