Kronärtsskocka i creme fraiche och örter

Kronärtsskocka i créme fraiche och örter är en god sidorätt eller tillbehör. Passar till tapas, buffé eller tilltugg aptitretare.

Här med skockor från burk och du kan ta hela små skockor eller bottnar. Man kan också koka egna skockor och använda bottnarna. Eller linda skockor i lufttorkad skinka.

Servera röran kall i en skål med assietter och gaffel till samt gott bröd som tapas eller tilltugg. Eller som tillbehör till en rätt eller på en buffé.

4 portioner kronärtsskocka

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 1 burk inlagda kronärtskockor i olja
  • 3 msk créme fraiche
  • 2 msk hackade örter som persilja, oregano, dragon och basilika
  • 1 msk citronsaft
  • 1 krm salt

Tillagning

  1. Dela kronärtskockorna samt lägg i en bunke.
  2. Blanda med creme fraiche, citronsaft, hackade örter och salt.
  3. Lägg upp i en serveringsskål och servera kallt.
E-mail
Medel: 3.3 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-06-29

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. 2003 skapade jag Receptfavoriter. Sedan dess har jag lagat, skrivet, fotograferat och lagt upp tusentals recept. Jag är utbildad kock i Marinen samt har en Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig och sidan. 

Laga en värmande höstgryta.

Låt en gryta puttra på spisen till middagen. Här hittar du alla mina grytor med kött, högrev, vilt, grönsaker, vegetariska, med lamm med mera - massor med förslag.

Läs mer

Napoleonbakelsens dag 17 november

Oklart varför denna dag finns men en så god bakelse tackar inte jag nej till. Frasiga lager med smördeg, grädde smaksatt med äppelmos och så fin rosa hallonglasyr på toppen - MUMSA!

Läs mer

Recept