Mandelskorpor

Hembakta italienska mandelskorpor kallas också mandelbiscottis.
Mandelskorpor är gott efter maten till espresso, grappa eller vin santo. Vin Santo är ett klassiskt italienskt dessertvin av torkade druvor.

30 mandelskorpor

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 1 tim
  • Klart på: 1 tim 20 min

Ingredienser

  • 150 g hel mandel
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 tsk citronskal
  • 1 droppe bittermandelolja
  • 1 krm salt
  • 5 dl mjöl
  • 1 tsk bakpulver

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rosta mandeln i ren torr stekpanna och hacka den grovt.
  3. Dela äggulor och äggvitor till varsin bunke.
  4. Rör ihop äggulor, strösocker, vaniljsocker, citronskal och bittermandelolja.
  5. Blanda mjöl och bakpulver och rör ned i smeten.
  6. Vispa äggvitorna med saltet till hårt skum och vänd i den andra smeten.
  7. Forma två längder på bakplåtspapper och grädda i 35 minuter.
  8. Skär i skorpor efter att längderna svalnat.
  9. Rosta mandelskorporna igen på svag värme så blir de extra krispiga ca 25 minuter på 120 grader.
  10. Ta ut mandelskorporna och låt dem svalna.
  11. Förvara mandelskorporna i lufttät burk.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Picknickens dag 22 maj

Låt oss göra picknickensdag till en riktig helgdag! Vägra jobb och ut i det fria med en macka, kakor och kaffe ;)

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Dax för rabarber

Nu kommer den första späda, mjälla och goda rabarbern upp. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer