Kycklingröra

Kycklingröra till bakad potatis, buffé eller till fyllning till mackor eller baguetter.

En kall kycklingröra med tärnat grillat eller stekt kycklingkött, majonnäs, matyoghurt, paprika, purjolök smaksatt med curry.

2 portioner kycklingröra

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 1,5 dl hackat grillat eller stekt kycklingkött, ca 1 kycklingbröst
  • 0,5 röd paprika
  • 5 cm purjolök
  • 2 msk majonnäs
  • 2 msk matyoghurt
  • 1 krm curry
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Skär stekt eller grillat kycklingkött i tärningar.
  2. Skölj och skär paprika i små tärningar.
  3. Dela, skölj och strimla purjolök.
  4. Lägg allt i en skål.
  5. Tillsätt majonnäs, matyoghurt, curry samt salt och peppar. Rör ihop till en röra.
  6. Servera kycklingröran till bakad potatis, på buffé eller fyll i mackor eller baguetter.
E-mail
Medel: 3.8 (4 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-16

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. Jag är utbildad kock i Marinen, har en Fil.kand i Måltidsvetenskap och ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om om mig.

Cheesecake med pepparkaksbotten

Gör botten till cheesecaken av smulade pepparkakor istället för Digestivekex så passar den till advent, lucia och jul. Här två varianter - en Nobake cheesecake - kallrörd variant och en som bakas i ugnen.

Läs mer

Recept

Skumtoppar på pepparkakor

En variant på skumtoppar som är spritsade på pepparkakor du kan garnera med valfritt strössel. Passar till advent och jul eller när som.

Läs mer

Recept