Kycklingröra

Introduktion och förberedelse

Kycklingröra som passar att toppa bakad potatis, ha på buffé eller som till fyllning till mackor eller baguetter.

En kall kycklingröra med tärnat grillat eller stekt kycklingkött, majonnäs, matyoghurt, paprika, purjolök smaksatt med curry.

2 portioner kycklingröra

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 1,5 dl hackat grillat eller stekt kycklingkött, ca 1 kycklingbröst
  • 0,5 röd paprika
  • 5 cm purjolök
  • 2 msk majonnäs
  • 2 msk matyoghurt
  • 1 krm curry
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Skär stekt eller grillat kycklingkött i tärningar.
  2. Skölj och skär paprika i små tärningar.
  3. Dela, skölj och strimla purjolök.
  4. Lägg allt i en skål.
  5. Tillsätt majonnäs, matyoghurt, curry samt salt och peppar. Rör ihop till en röra.
  6. Servera kycklingröran till bakad potatis, på buffé eller fyll i mackor eller baguetter.
E-mail
Medel: 3.8 (4 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-10

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.