Kottletter i ugn

Introduktion och förberedelse

Kotletter i ugn i god sås serverad med pressad potatis. En god, enkel, snabb och barnvänlig rätt som passar till vardags.

6 portioner kotletter i ugn

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 6 fläskkotletter
  • 2 msk smör att steka i
  • 3 dl grädde
  • 3 dl creme fraiche
  • 0,5 dl japansk ljus soja
  • 1 tsk sambal oelek (chilikrydda)
  • 6 port potatis
  • 200 gram grönsallad

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Börja förbereda tillbehör som ex. kokt potatis om du vill ha det till.
  3. Lägg kotletterna i en ugnssäker form som precis rymmer alla kotletterna.
  4. Blanda grädde, creme fraiche, soja och sambal oelek i en bunke och koka upp.
  5. Bryn kotletterna på båda sidor i smör i 6 min totalt.
  6. Lägg över i en ugnssäker form eller en traktörpanna med lock.
  7. Häll den varma blandningen över köttet. Se till att allt kött blir täckt. Täck över med folie eller använd panna med lock.
  8. Ställ in kotletterna i ugnen i ca 15 minuter.
  9. Servera kotletterna i sin sås med kokt eller pressad potatis samt en grönsallad.
E-mail
Medel: 4.8 (4 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-28

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.