Kottletter i ugn

Kotletter i ugn i god sås serverad med pressad potatis. En god, enkel, snabb och barnvänlig rätt som passar till vardags.

6 portioner kotletter i ugn

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 6 fläskkotletter
  • 2 msk smör att steka i
  • 3 dl grädde
  • 3 dl creme fraiche
  • 0,5 dl japansk ljus soja
  • 1 tsk sambal oelek (chilikrydda)
  • 6 port potatis
  • 200 gram grönsallad

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Börja förbereda tillbehör som ex. kokt potatis om du vill ha det till.
  3. Lägg kotletterna i en ugnssäker form som precis rymmer alla kotletterna.
  4. Blanda grädde, creme fraiche, soja och sambal oelek i en bunke och koka upp.
  5. Bryn kotletterna på båda sidor i smör i 6 min totalt.
  6. Lägg över i en ugnssäker form eller en traktörpanna med lock.
  7. Häll den varma blandningen över köttet. Se till att allt kött blir täckt. Täck över med folie eller använd panna med lock.
  8. Ställ in kotletterna i ugnen i ca 15 minuter.
  9. Servera kotletterna i sin sås med kokt eller pressad potatis samt en grönsallad.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-28

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. 2003 skapade jag Receptfavoriter. Sedan dess har jag lagat, skrivet, fotograferat och lagt upp tusentals recept. Jag är utbildad kock i Marinen samt har en Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig och sidan. 

Laga en värmande höstgryta.

Låt en gryta puttra på spisen till middagen. Här hittar du alla mina grytor med kött, högrev, vilt, grönsaker, vegetariska, med lamm med mera - massor med förslag.

Läs mer

Napoleonbakelsens dag 17 november

Oklart varför denna dag finns men en så god bakelse tackar inte jag nej till. Frasiga lager med smördeg, grädde smaksatt med äppelmos och så fin rosa hallonglasyr på toppen - MUMSA!

Läs mer

Recept