Kottletter i ugn

Kotletter i ugn i god sås serverad med pressad potatis. En god, enkel, snabb och barnvänlig rätt som passar till vardags.

6 portioner kotletter i ugn

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 6 kotletter
  • 2 msk smör att steka i
  • 3 dl grädde
  • 3 dl creme fraiche
  • 0,5 dl japansk ljus soja
  • 1 tsk sambal oelek (chilikrydda)
  • 6 port potatis
  • 200 gram grönsallad

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Börja förbereda tillbehör som ex. kokt potatis om du vill ha det till.
  3. Lägg kotletterna i en ugnssäker form som precis rymmer alla kotletterna.
  4. Blanda grädde, creme fraiche, soja och sambal oelek i en bunke och koka upp.
  5. Bryn kotletterna på båda sidor i smör i 6 min totalt.
  6. Lägg över i en ugnssäker form eller en traktörpanna med lock.
  7. Häll den varma blandningen över köttet. Se till att allt kött blir täckt. Täck över med folie eller använd panna med lock.
  8. Ställ in kotletterna i ugnen i ca 15 minuter.
  9. Servera kotletterna i sin sås med kokt eller pressad potatis samt en grönsallad.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Säsong för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Smoothies - både gott och nyttigt

Frukt och bär går alltid hem i flytande form. Även hos de mest frukt och bär-vägrande personer. Så fram med mixern fixa läskande, nyttiga och goda smoothies. Gör en stor laddning vetja och ställ i kylen i en kanna. Vips så är den kalla goda smoothien slut och alla nyttigheter fick ni på köpet. 

Läs mer

Godaste fisken på grillen

Lägg en bit lax, gör fiskspett eller grilla en hel fisk. Det lyxigaste man kan laga i Portugal och Spanien är fin fisk - det har vi  faktiskt rätt gott utbud av i Svenska fiskdiskar - speciellt lax. Servera med god färskpotatis, citron och en sås och grönsallad och kanske lite extra grillade grönsaker. Svårare behöver det inte vara. Och nyttit och fräscht blir det. 

Läs mer

Fixa en söt avslutning

Här är några enkla desserter alla kan laga och som kan förberedas i god tid. Och fortsätt inte med samma sura rödvin till desserten. Det är det enklaste knepet som finns att köpa ett sött gott vin till desserten för en garanterat lyckad avslutning på middagen.   

Läs mer