Kottletter i ugn

Kotletter i ugn i god sås serverad med pressad potatis. En god, enkel, snabb och barnvänlig rätt som passar till vardags.

6 portioner kotletter i ugn

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 6 fläskkotletter
  • 2 msk smör att steka i
  • 3 dl grädde
  • 3 dl creme fraiche
  • 0,5 dl japansk ljus soja
  • 1 tsk sambal oelek (chilikrydda)
  • 6 port potatis
  • 200 gram grönsallad

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Börja förbereda tillbehör som ex. kokt potatis om du vill ha det till.
  3. Lägg kotletterna i en ugnssäker form som precis rymmer alla kotletterna.
  4. Blanda grädde, creme fraiche, soja och sambal oelek i en bunke och koka upp.
  5. Bryn kotletterna på båda sidor i smör i 6 min totalt.
  6. Lägg över i en ugnssäker form eller en traktörpanna med lock.
  7. Häll den varma blandningen över köttet. Se till att allt kött blir täckt. Täck över med folie eller använd panna med lock.
  8. Ställ in kotletterna i ugnen i ca 15 minuter.
  9. Servera kotletterna i sin sås med kokt eller pressad potatis samt en grönsallad.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-28

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. Jag är utbildad till kock i Marinen samt till kulinarisk kock och måltidskreatör på Restauranghögskolan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig.