Kokt vårlök

Kokt vårlök är gott med en klick smör eller olivolja, salt och vit- eller svartpeppar.
Kokt vårlök är gott som tillbehör till det mesta.
Du kan strimla och koka med blasten från vårlöken några minuter på slutet.

4 portioner kokt vårlök

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 8 min
  • Klart på: 13 min

Ingredienser

  • 4 stora vårlökar eller 8 mindre
  • 1 msk smör eller olivolja
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vit- eller svartpeppar

Tillagning

  1. Rensa vårlökarna och skär av blasten ca 1 dm upp från löken. Dela stora vårlökar på mitten.
  2. Koka upp ca 2 dl vatten i en kastrull.
  3. Tillsätt vårlökarna och koka dem i ca 8 minuter med lock. De ska bli mjuka men ändå ha lite tuggmotstånd.
  4. Häll av vattnet och tillsätt smör eller olivolja, salt och vit- eller svartpeppar. Blanda runt och smaka av med salt och peppar.
  5. Lägg upp och servera vårlökarna.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad på Restauranghögskolan i Grythyttan och har ett Advanced Certificate i drycker. Jag är medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine Pro, Slowfood och Sveriges Matskribenters Förening. 

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kyckling, kycklingspett, kycklingfilé, kycklinggrytor och soppor. Vi svenskar gillar kyckling i alla former - på 20 år har vi fördubblat konsumtionen.

Läs mer

Saftig babka med kanel- och valnötsfyllning

Här är det enkla receptet. 

Läs mer

Sponsrat