Potatissallad med soltorkad tomat, kapris och knipplök

Introduktion och förberedelse

Potatissallad med fransk senap, soltorkad tomat, kapris och knipplök.

Potatissallad på färskpotatis eller små delikatesspotatisar smaksatt med dressing på fransk Dijonsenap, vinäger och olivolja.

Potatissalladen håller sig i kylen och blir bara godare. Vanlig fast tärnad kokt potatis blir också mycket gott med dressingen.

6 portioner potatissallad

  • Förberedelse: 25 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 600 g färskpotatis eller små delikatesspotatisar
  • 10 st soltorkade tomater i olja
  • 3 msk fransk Dijon senap
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl olivolja
  • 3 knipplökar eller en purjolök
  • 3 msk kapris
  • Gourmetsalt och nymalen svartpeppar

Tillagning

  1. Skrubba ev. potatisen. Skala bort fula delar.
  2. Koka färskpotatisen mjuk i ca 20 minuter. Låt svalna något.
  3. Strimla de soltorkade tomaterna.
  4. Blanda senap och vinäger i en stor skål.
  5. Vispa i oljan, droppvis i början.
  6. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
  7. Dela potatisen i bitar förslagsvis i fyra eller halvor.
  8. Blanda med senapsdressingen i skålen.
  9. Skala knipplöken och skär bort blasten. Strimla blasten samt löken och blanda i tillsammans med kapris och tomater.
  10. Potatissalladen är klar att servera.
E-mail
Medel: 3.8 (5 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-18

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.