Potatissallad med soltorkad tomat, kapris och knipplök
Potatissallad med fransk senap, soltorkad tomat, kapris och knipplök.
Potatissallad på färskpotatis eller små delikatesspotatisar smaksatt med dressing på fransk Dijonsenap, vinäger och olivolja.
Tillagning
- Skrubba ev. potatisen. Skala bort fula delar.
- Koka färskpotatisen mjuk i ca 20 minuter. Låt svalna något.
- Strimla de soltorkade tomaterna.
- Blanda senap och vinäger i en stor skål.
- Vispa i oljan, droppvis i början.
- Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
- Dela potatisen i bitar förslagsvis i fyra eller halvor.
- Blanda med senapsdressingen i skålen.
- Skala knipplöken och skär bort blasten. Strimla blasten samt löken och blanda i tillsammans med kapris och tomater.
- Potatissalladen är klar att servera.
Tips
- Potatissalladen håller sig i kylen några dagar och blir godare efter någon dag.
- Vanlig fast tärnad kokt potatis blir också mycket gott med dressingen.
Uppskattat näringsvärde per portion: 321 kcal