Kalvdans utan råmjölk

Kalvdans är en efterrätt som serveras med sylt eller bär.
Råmjölk kan vara svår att få tag på och då kan man höja proteinhalten i vanlig mjölk med mjölkpulver. Råmjölk är första mjölken efter kalvningen och har så hög proteinhalt att den stelnar när man gräddar den utan att ägg tillsätts och då får man kalvdans.

4 portioner kalvdans utan råmjölk

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 50 min
  • Klart på: 1 tim 10 min

Ingredienser

  • 7 dl mjölk (standard)
  • 2,5 dl mjölkpulver
  • 2 ägg
  • 2 krm salt
  • 1 msk socker
  • 1 bit hel kanel (valfritt)
  • 1 tsk stötta kardemummakärnor (valfritt)

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Vispa ut mjölkpulvret i mjölken i en bunke och vispa ner ägg, salt, socker och kryddor.
  3. Häll blandningen i en ugnsfast form på ca 1,5 liter ex. en avlång brödform eller sockerkaksform.
  4. Grädda kalvdansen i ca 50 minuter. Kalvdansen ska stelna likt äggstanning i konsistensen.
  5. Ta ut kalvdansen och låt den svalna något.
  6. Servera kalvdansen ljummen med sylt, färska bär och ev. vispad grädde.
E-mail
Medel: 5 (3 röster)

Picknickens dag 22 maj

Låt oss göra picknickensdag till en riktig helgdag! Vägra jobb och ut i det fria med en macka, kakor och kaffe ;)

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Dax för rabarber

Nu kommer den första späda, mjälla och goda rabarbern upp. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer