24 ingefärssnittar

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 150 gram mjukt smör eller margarin
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 msk ljus sirap
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3,75 dl vetemjöl
  • 1 tsk mald ingefära

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader vanlig ugn.
  2. Se till att smöret är rumsvarmt eller så mikrar du det försiktigt så det blir mjukt utan att smälta i en bunke.
  3. Vispa ihop mjukt smör, socker samt sirap i en bunke hastigt med elvisp.
  4. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker samt ingefära i en andra bunke.
  5. Tillsätt mjölblandningen till smörblandningen samt rör ihop hastigt till en deg.
  6. Dela degen i tre delar. Rulla ut till längder lika breda som en bakplåt. Lägg med mellanrum på en bakplåt med bakplåtspapper. Tryck ut en fördjupning i mitten tummen. Använder du en plåt med höga kanter får du lägga 2 längder på en plåt och 1 längd på en plåt.
  7. Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter. De ska vara ljust bruna men ej mörka.
  8. Ta ut och låt svalna något.
  9. Skär dem i bitar eller snittar på plåten medan de ännu är lite varma. Skär du dem i sneda snittar så får du ut ca 24 lite längre snittar.
  10. Låt svalna helt.
  11. Förvara kakorna lufttätt med lite bakplåtspapper mellan lagren i burkar. Kan även frysas in.
E-mail
Medel: 5 (1 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 110 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2024-03-15