Ingefärssnittar
Ingefärssnittar är en variant på kolasnittar smaksatta med ingefära som passar bra ihop med kolasmaken.
Tillagning
- Sätt ugnen på 175 grader vanlig ugn.
- Se till att smöret är rumsvarmt eller så mikrar du det försiktigt så det blir mjukt utan att smälta i en bunke.
- Vispa ihop mjukt smör, socker samt sirap i en bunke hastigt med elvisp.
- Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker samt ingefära i en andra bunke.
- Tillsätt mjölblandningen till smörblandningen samt rör ihop hastigt till en deg.
- Dela degen i tre delar. Rulla ut till längder lika breda som en bakplåt. Lägg med mellanrum på en bakplåt med bakplåtspapper. Tryck ut en fördjupning i mitten tummen. Använder du en plåt med höga kanter får du lägga 2 längder på en plåt och 1 längd på en plåt.
- Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter. De ska vara ljust bruna men ej mörka.
- Ta ut och låt svalna något.
- Skär dem i bitar eller snittar på plåten medan de ännu är lite varma. Skär du dem i sneda snittar så får du ut ca 24 lite längre snittar.
- Låt svalna helt.
- Förvara kakorna lufttätt med lite bakplåtspapper mellan lagren i burkar. Kan även frysas in.
Serveringsförslag
- Goda småkakor till fika, kafferep, fest, utflykt eller till vardags.
- Kan bakas i god tid och frysas in.
Varianter
Du kan byta mald ingefära mot färsk riven ingefära.
Uppskattat näringsvärde per portion: 110 kcal