24 Dumlesnittar

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 150 gram mjukt smör eller margarin
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 msk ljus sirap
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3,75 dl vetemjöl
  • 18 Dumlekolor

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader vanlig ugn.
  2. Se till att smöret är rumsvarmt eller så mikrar du det försiktigt så det blir mjukt utan att smälta i en bunke.
  3. Vispa ihop mjukt smör, socker samt sirap i en bunke hastigt med elvisp.
  4. Blanda vetemjöl, bakpulver samt vaniljsocker i en andra bunke.
  5. Tillsätt mjölblandningen till smörblandningen samt rör ihop hastigt till en deg.
  6. Dela degen i tre delar. Rulla ut till längder lika breda som en bakplåt. Lägg med mellanrum på en bakplåt med bakplåtspapper. Tryck ut en fördjupning i mitten tummen. Använder du en plåt med höga kanter får du lägga 2 längder på en plåt och 1 längd på en plåt.
  7. Dela Dumlekolorna i halvor. Fördela dem i mitten på längderna. Det blir 12 halvor på varje längd.
  8. Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter. De ska vara ljust bruna men ej mörka.
  9. Ta ut och låt svalna något.
  10. Skär dem i bitar eller snittar på plåten medan de ännu är lite varma. Skär du dem i sneda snittar så får du ut 24 lite längre snittar.
  11. Låt svalna helt.
  12. Förvara Dumlesnittarna lufttätt med lite bakplåtspapper mellan lagren i burkar. Kan även frysas in.
E-mail
Medel: 5 (1 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 110 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2024-03-15