Gröna linser med rödlök och balsamvinäger

Gröna linser med rödlök, balsamvinäger, honung och spenat är ett gott och nyttigt tillbehör till det mesta.
Gi-vänligt samt lchf - räkna 4 portioner om linserna är enda tillbehöret.

4-6 portioner gröna linser med rödlök

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 4 dl okokta gröna linser
  • 2 rödlökar
  • 0,5 dl balsamvinäger
  • 2 msk honung
  • 0,5 dl olivolja eller smör
  • 2 krm salt
  • 1 krm vit- eller svartpeppar
  • 200 gram färsk spenat

Tillagning

  1. Koka linserna mjuka i 20 minuter. Häll av.
  2. Skala och strimla rödlöken.
  3. Stek rödlöken i olivolja eller smör på låg värme i en kastrull under tiden linserna kokar. Rör då och då samt akta så att den inte bränner fast.
  4. Skölj spenaten och fräs den mjuk i en kastrull med någon msk olivolja samt balsamvinäger.
  5. Tillsätt resterande balsamvinäger samt honung till löken när linserna kokt klart.
  6. Blanda de kokta linserna med rödlöksröran.
  7. Smaka av med salt och vit- eller svartpeppar.
  8. Vänd sist runt spenaten eller lägg den över linserna på ett fat.
  9. Gröna linser med rödlök är klart att servera.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad på Restauranghögskolan i Grythyttan och har ett Advanced Certificate i drycker. Jag är medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine Pro, Slowfood och Sveriges Matskribenters Förening. 

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kyckling, kycklingspett, kycklingfilé, kycklinggrytor och soppor. Vi svenskar gillar kyckling i alla former - på 20 år har vi fördubblat konsumtionen.

Läs mer

Saftig babka med kanel- och valnötsfyllning

Här är det enkla receptet. 

Läs mer

Sponsrat