Glutenfri spaghetti med soltorkade tomater
Glutenfri spaghetti med soltorkade tomater, olivolja, basilika, chili, vitlök samt ev. riven parmesan.
Gott i är även att blanda i en påse färsk ruccola med pastan vid servering.
Tillagning
- Börja koka pasta enligt paket.
- Skala och pressa vitlök i en liten kastrull.
- Tillsätt oljan från de soltorkade tomaterna samt chiliflakes. Fyll ev. på med olivolja så att det totalt blir ca 1,5-2 dl olja.
- Koka upp vitlöken under omrörning några minuter och låt precis bli ljust brun (ej bränd). Ta av från värmen och sätt åt sidan.
- Strimla soltorkade tomater och basilika. Blanda i en skål.
- Riv osten fint.
- Blanda den kokta pastan med vitök- och chilioljan, soltorkade tomater, basilika, riven ost samt smaka av med salt.
- Servera din glutenfria spaghetti. Gott med en tomat- och grönsallad till.
Uppskattat näringsvärde per portion: 455 kcal