Glutenfri spaghetti med soltorkade tomater

Glutenfri spaghetti med soltorkade tomater, olivolja, basilika, chili, vitlök samt ev. riven parmesan. Gott i är även 60 gram ruccola.
En god vegetarisk spaghetti. Utan parmesanost blir pastan även vegan då glutenfri spaghetti oftast är utan ägg (kolla innehållsförteckningen). Även ICA:s märke Basic spagetti och pasta är utan ägg och passar för veganer (är dock med gluten).
Parmesanost och annan ost är ej vegetarisk om den innehåller löpe. Välj en vegan ost med enzym istället. Ex. riven tofuost mozzarellastyle. Uteslut ev. parmesanost från receptet om du vill.

4 portioner glutenfri spaghetti med soltorkade tomater

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 400 gram glutenfri spaghetti
  • 1 burk soltorkade tomater i olja, ca 200 gram
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 tsk chiliflakes
  • 3 msk olivolja
  • 0,5 kruka färsk basilika
  • 1 dl riven parmesan eller grana padano
  • 0,5 tsk salt

Tillagning

  1. Börja koka pasta enligt paket.
  2. Skala och pressa vitlök i en liten kastrull.
  3. Tillsätt oljan från de soltorkade tomaterna samt chiliflakes. Fyll ev. på med olivolja så att det totalt blir ca 1,5-2 dl olja.
  4. Koka upp vitlöken under omrörning några minuter och låt precis bli ljust brun (ej bränd). Ta av från värmen och sätt åt sidan.
  5. Strimla soltorkade tomater och basilika. Blanda i en skål.
  6. Riv osten fint.
  7. Blanda den kokta pastan med vitök- och chilioljan, soltorkade tomater, basilika, riven ost samt smaka av med salt.
  8. Servera din glutenfria spaghetti. Gott med en tomat- och grönsallad till.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Säsong för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Smoothies - både gott och nyttigt

Frukt och bär går alltid hem i flytande form. Även hos de mest frukt och bär-vägrande personer. Så fram med mixern fixa läskande, nyttiga och goda smoothies. Gör en stor laddning vetja och ställ i kylen i en kanna. Vips så är den kalla goda smoothien slut och alla nyttigheter fick ni på köpet. 

Läs mer

Godaste fisken på grillen

Lägg en bit lax, gör fiskspett eller grilla en hel fisk. Det lyxigaste man kan laga i Portugal och Spanien är fin fisk - det har vi  faktiskt rätt gott utbud av i Svenska fiskdiskar - speciellt lax. Servera med god färskpotatis, citron och en sås och grönsallad och kanske lite extra grillade grönsaker. Svårare behöver det inte vara. Och nyttit och fräscht blir det. 

Läs mer

Fixa en söt avslutning

Här är några enkla desserter alla kan laga och som kan förberedas i god tid. Och fortsätt inte med samma sura rödvin till desserten. Det är det enklaste knepet som finns att köpa ett sött gott vin till desserten för en garanterat lyckad avslutning på middagen.   

Läs mer