Glutenfri spaghetti med soltorkade tomater
Introduktion och förberedelse
Glutenfri spaghetti med soltorkade tomater, olivolja, basilika, chili, vitlök samt ev. riven parmesan.
Gott i är även att blanda i en påse färsk ruccola med pastan vid servering.
Tillagning
- Börja koka pasta enligt paket.
 - Skala och pressa vitlök i en liten kastrull.
 - Tillsätt oljan från de soltorkade tomaterna samt chiliflakes. Fyll ev. på med olivolja så att det totalt blir ca 1,5-2 dl olja.
 - Koka upp vitlöken under omrörning några minuter och låt precis bli ljust brun (ej bränd). Ta av från värmen och sätt åt sidan.
 - Strimla soltorkade tomater och basilika. Blanda i en skål.
 - Riv osten fint.
 - Blanda den kokta pastan med vitök- och chilioljan, soltorkade tomater, basilika, riven ost samt smaka av med salt.
 - Servera din glutenfria spaghetti. Gott med en tomat- och grönsallad till.
 
Uppskattat näringsvärde per portion: 455 kcal