Glutenfri spaghetti med soltorkade tomater

Introduktion och förberedelse för tillagning

Glutenfri spaghetti med soltorkade tomater, olivolja, basilika, chili, vitlök samt ev. riven parmesan.

Gott i är även att blanda i en påse färsk ruccola med pastan vid servering.

Är du vegetarian så tänk på att parmesanost och annan ost är ej vegetarisk om den innehåller löpe. Välj en vegan ost med enzym istället. Ex. riven tofuost mozzarellastyle. Uteslut ev. parmesanost från receptet om du vill.

4 portioner glutenfri spaghetti med soltorkade tomater

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 400 gram glutenfri spaghetti
  • 1 burk soltorkade tomater i olja, ca 200 gram
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 tsk chiliflakes
  • 3 msk olivolja
  • 0,5 kruka färsk basilika
  • 1 dl riven parmesan eller grana padano
  • 0,5 tsk salt

Tillagning

  1. Börja koka pasta enligt paket.
  2. Skala och pressa vitlök i en liten kastrull.
  3. Tillsätt oljan från de soltorkade tomaterna samt chiliflakes. Fyll ev. på med olivolja så att det totalt blir ca 1,5-2 dl olja.
  4. Koka upp vitlöken under omrörning några minuter och låt precis bli ljust brun (ej bränd). Ta av från värmen och sätt åt sidan.
  5. Strimla soltorkade tomater och basilika. Blanda i en skål.
  6. Riv osten fint.
  7. Blanda den kokta pastan med vitök- och chilioljan, soltorkade tomater, basilika, riven ost samt smaka av med salt.
  8. Servera din glutenfria spaghetti. Gott med en tomat- och grönsallad till.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-30

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.