Fläskfilé Tex Mex

Marinerad fläskfilé med Tex Mex och Mexikanska smaker av spiskummin, lime och vitlök. Fäskfilén kan serveras stekt eller grillad i skivor. Eller träs på grillspett.

Gott med tillbehör som klyftpotatis, bönsallad, salsa, gräddfil eller matyoghurt.

Eller som alternativ till köttfärsen på en tex mex-buffé och servera med guacamole, bönsallad, grönsallad, tomatsalsa, riven ost, hackad färsk koriander, vitlökssås, chilisås, majs med mera att ha som fyllning till tortillabröd eller tacos.

4 portioner fläskfilé tex mex

  • Förberedelse: 40 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 55 min

Ingredienser

  • 1 fläskfilé 600 gram
  • 2 tsk torkad oregano
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 tsk socker
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk limesaft
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 krm chiliflakes
  • 3 msk matolja
  • 0,5 tsk salt

Tillagning

  1. Blanda marinaden av torkad oregano, spiskummin, socker, pressad vitlök, limesaft, svartpeppar, chiliflakes och matolja. Vänta med saltet.
  2. Skär bort den stora senan på fläskfilén om den har den kvar.
  3. Skär fläskfilén i skivor ca 1 cm breda.
  4. Lägg med marinaden i en skål eller dubbel fryspåse och arbeta in marinaden någon minut.
  5. Marinera i kylskåp i ca 30 minuter upp till några timmar. Förbered Tex Mex tillbehör eller valfria tillbehör.
  6. Grilla eller stek fläskfiléskivorna några minuter på varje sida tills de fått fin färg och är genomstekta. Salta dem.
  7. Servera med önskade tex mex tillbehör.
E-mail
Medel: 2 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-10

Författare:

Jag är matskribent samt kock. Läs mer om mig.