Fläskfilé Tex Mex
Marinerad fläskfilé med Tex Mex och Mexikanska smaker av spiskummin, lime och vitlök.
Fläskfilén kan serveras stekt eller grillad i skivor. Eller träs på grillspett.
Tillagning
- Blanda marinaden av torkad oregano, spiskummin, socker, pressad vitlök, limesaft, svartpeppar, chiliflakes och matolja. Vänta med saltet.
- Skär bort den stora senan på fläskfilén om den har den kvar.
- Skär fläskfilén i skivor ca 1 cm breda.
- Lägg med marinaden i en skål eller dubbel fryspåse och arbeta in marinaden någon minut.
- Marinera i kylskåp i ca 30 minuter upp till några timmar. Förbered Tex Mex tillbehör eller valfria tillbehör.
- Grilla eller stek fläskfiléskivorna några minuter på varje sida tills de fått fin färg och är genomstekta. Salta dem.
- Servera med önskade tex mex tillbehör.
Serveringsförslag
- Gott med tillbehör som klyftpotatis, bönsallad, salsa, gräddfil eller matyoghurt.
- Eller skuren och brynt i strimlor som alternativ till köttfärsen på taco-buffé. Servera med guacamole, bönsallad, grönsallad, tomatsalsa, riven ost, hackad färsk koriander, vitlökssås, chilisås, majs med mera att ha som fyllning till tortillabröd eller tacos.
Uppskattat näringsvärde per portion: 327 kcal