Cataplana
Introduktion och förberedelse
Cataplana är en Portugisisk fiskgryta med skaldjur. Här ett cataplanarecept från Restaurang Tres Coroas, en restaurang med svensk bakgrund i Albufeira.
Att servera till Cataplana passar kokt potatis eller pommes frites bra.
Vintips:
Till Cataplana är vitt vin klassiskt - speciellt så kallat Vinho Verde. Här kan man givetvis välja ett dyrare vitt vin.
Tillagning
- Skiva lök och paprika.
 - Pressa vitlök.
 - Koka ihop lök, paprika och vitlök med olivolja och tomater i en större kastrull med lock.
 - Tillsätt buljongtärningar.
 - Släng öppna (döda) musslor.
 - Placera skaldjur och fisk i bitar på tomatröran. Sätt på lock och tyngd. Koka på medelvärme cirka 20 minuter. Servera Cataplana med ris, kokt potatis eller friterad potatis.
 
Uppskattat näringsvärde per portion: 511 kcal