Caffé Fredda

Caffé Fredda är kall espresso med is och socker. En italiensk espressokaffe skakad med krossad is och serverad i espressokopp. En isespresso som svalkar varma dagar.

1 kopp eller glas Caffé Fredda

  • Förberedelse: 4 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 6 min

Ingredienser

  • en dubbel espresso
  • 2 tsk socker eller efter smak
  • 4 isbitar

Tillagning

  1. Gör en dubbel espresso. Rör i socker i espresson efter smak.
  2. Krossa 4-6 isbitar. Förslagsvis i en mixer eller handduk.
  3. Lägg de krossade isbitarna i en shaker och fyll på med kaffet. Skaka espresson och isen och häll upp i en espressokopp.
  4. Det blir en skummig och iskall dubbel espresso - sk Caffé Fredda eller ispresso.
E-mail
Medel: 3 (1 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-06-30

Författare:

Jag är matskribent samt kock. Läs mer om mig.