Caffé Fredda

Caffé Fredda är kall espresso med is och socker. En italiensk espressokaffe skakad med krossad is och serverad i espressokopp. En isespresso som svalkar varma dagar.

1 kopp eller glas Caffé Fredda

  • Förberedelse: 4 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 6 min

Ingredienser

  • en dubbel espresso
  • 2 tsk socker eller efter smak
  • 4 isbitar

Tillagning

  1. Gör en dubbel espresso. Rör i socker i espresson efter smak.
  2. Krossa 4-6 isbitar. Förslagsvis i en mixer eller handduk.
  3. Lägg de krossade isbitarna i en shaker och fyll på med kaffet. Skaka espresson och isen och häll upp i en espressokopp.
  4. Det blir en skummig och iskall dubbel espresso - sk Caffé Fredda eller ispresso.
E-mail
Medel: 3 (1 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-06-30

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. 2003 skapade jag Receptfavoriter. Sedan dess har jag lagat, skrivet, fotograferat och lagt upp tusentals recept. Jag är utbildad kock i Marinen samt har en Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig och sidan. 

Laga en värmande höstgryta.

Låt en gryta puttra på spisen till middagen. Här hittar du alla mina grytor med kött, högrev, vilt, grönsaker, vegetariska, med lamm med mera - massor med förslag.

Läs mer

Napoleonbakelsens dag 17 november

Oklart varför denna dag finns men en så god bakelse tackar inte jag nej till. Frasiga lager med smördeg, grädde smaksatt med äppelmos och så fin rosa hallonglasyr på toppen - MUMSA!

Läs mer

Recept