Caffé Fredda

Caffé Fredda är kall espresso med is och socker. En italiensk espressokaffe skakad med krossad is och serverad i espressokopp. En is-espresso.

1 kopp eller glas Caffé Fredda

  • Förberedelse: 4 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 6 min

Ingredienser

  • en dubbel espresso
  • 2 tsk socker eller efter smak
  • 4 isbitar

Tillagning

  1. Gör en dubbel espresso. Rör i socker i espresson efter smak.
  2. Krossa 4-6 isbitar. Förslagsvis i en mixer eller handduk.
  3. Lägg de krossade isbitarna i en shaker och fyll på med kaffet. Skaka espresson och isen och häll upp i en espressokopp.
  4. Det blir en skummig och iskall dubbel espresso - sk Caffé Fredda eller ispresso.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Frisk sufflé med passionsfrukt och fruktsallad

Här är det enkla receptet. Detta är en annons från Kenwood. 

Läs mer

Sponsrat

Mustiga och lättlagade soppor

Soppor blir lätta luncher, förrätter eller middagar. Servera gärna ett gott bröd till. Bjud dina vänner - för sopprecept kan man lätt dubbla. Eller fixa lunchlådan till jobbet. 

Läs mer

Svamprecept från kocken

Vet du inte vad du ska göra med svampskörden eller är du bara sådär grymt sugen på en kantarellmacka? Här hittar du en massa tips på hur du fixar svampen i köket från Receptfavoriters kock Henrik Mattsson. 

Läs mer

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer