Caffé Fredda

Caffé Fredda är kall espresso med is och socker. En italiensk espressokaffe skakad med krossad is och serverad i espressokopp. En is-espresso.

1 kopp eller glas Caffé Fredda

  • Förberedelse: 4 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 6 min

Ingredienser

  • en dubbel espresso
  • 2 tsk socker eller efter smak
  • 4 isbitar

Tillagning

  1. Gör en dubbel espresso. Rör i socker i espresson efter smak.
  2. Krossa 4-6 isbitar. Förslagsvis i en mixer eller handduk.
  3. Lägg de krossade isbitarna i en shaker och fyll på med kaffet. Skaka espresson och isen och häll upp i en espressokopp.
  4. Det blir en skummig och iskall dubbel espresso - sk Caffé Fredda eller ispresso.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer