Frallor med soltorkad tomat och basilika

Introduktion och förberedelse

Frallor där degen är smaksatt med soltorkad tomat och basilika.

Serveringsförslag

  • De här frallorna är goda nybakta och fylla med pålägg och ta med på picknick eller ha som matbröd eller till frukost.
  • Jag delade dem och bredde smör på samt la i två blad färsk basilika, 2-3 skivor tomat och färsk mozzarella samt droppade över lite olivolja, flingsalt och svartpeppar.

Varianter

Degen kan också bakas ut till limpor, brytbröd eller baguetter.

12 stora frallor

  • Förberedelse: 1 tim 30 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 2 tim

Ingredienser

  • 50 gram, 1 pkt, färsk jäst
  • 5 dl ljummet vatten, 37°
  • 13 dl vetemjöl
  • 2 dl hackade soltorkade tomater i olja
  • 1 tsk salt
  • 1 msk socker
  • 1 dl hackad färsk basilika
  • 3 msk olivolja

Tillagning

  1. Rör ut jästen med vattnet i en degbunke.
  2. Tillsätt salt, socker, basilika, tomater och mjöl samt 2 msk olivolja. Spara 1 dl mjöl till utbakningen samt en msk olivolja att pensla bröden med.
  3. Arbeta ihop degen. När den släpper från kanterna tar du upp den och knådar vidare några minuter.
  4. Lägg tillbaka i bunken och låt jäsa i 40 minuter under handduk.
  5. Ta upp och knåda någon minut samt dela den i tre delar.
  6. Dessa delar delas sedan på fyra och formas till avlånga frallor. Fördela på två bakplåtar och låt jäsa övertäckta i 30 minuter.
  7. Sätt ugnen på 225 grader vanlig ugn.
  8. Pensla med en msk olivolja och grädda sätt in bröden i mitten av ugnen.
  9. Sänk värmen till 200 grader och grädda i 20 - 25 minuter.
  10. Låt svalna på galler under bakduk. Kan frysas.
E-mail
Medel: 4.3 (18 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 132 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-04-03