Frallor med soltorkad tomat och basilika
Frallor där degen är smaksatt med soltorkad tomat och basilika.
Tillagning
- Rör ut jästen med vattnet i en degbunke.
- Tillsätt salt, socker, basilika, tomater och mjöl samt 2 msk olivolja. Spara 1 dl mjöl till utbakningen samt en msk olivolja att pensla bröden med.
- Arbeta ihop degen. När den släpper från kanterna tar du upp den och knådar vidare några minuter.
- Lägg tillbaka i bunken och låt jäsa i 40 minuter under handduk.
- Ta upp och knåda någon minut samt dela den i tre delar.
- Dessa delar delas sedan på fyra och formas till avlånga frallor. Fördela på två bakplåtar och låt jäsa övertäckta i 30 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader vanlig ugn.
- Pensla med en msk olivolja och grädda sätt in bröden i mitten av ugnen.
- Sänk värmen till 200 grader och grädda i 20 - 25 minuter.
- Låt svalna på galler under bakduk. Kan frysas.
Serveringsförslag
- De här frallorna är goda nybakta och fylla med pålägg och ta med på picknick eller ha som matbröd eller till frukost.
- Jag delade dem och bredde smör på samt la i två blad färsk basilika, 2-3 skivor tomat och färsk mozzarella samt droppade över lite olivolja, flingsalt och svartpeppar.
Varianter
Degen kan också bakas ut till limpor, brytbröd eller baguetter.
Uppskattat näringsvärde per portion: 132 kcal