Basilikabröd baguette med örtolja

Introduktion och förberedelse

Bjud på knapriga och goda basilikabröd eller baguette med örtolja som bröd till förrätt, soppa, middag eller buffé.

En variant på vitlöksbröd fast med grön basilika och olivolja.

Gott som tillbehör till det mesta, speciellt på buffé.

Varianter

  • Om du gillar vitlök så kan du blanda ner en halv klyfta pressad vitlök i oljan tillsammans med den hackade basilikan. Då får du vitlöks- och basilikabröd.
  • Du kan köpa och baka bake-off baguetter - vanliga eller surdegsbaguetter - som blir jättegoda.
  • Eller baka egna baguetter.

4 portioner basilikabröd

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 1 baguette
  • 0,5 dl hackad fryst basilika eller färsk finhackad basilika
  • 4 msk olivolja
  • 0,5 krm salt

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader vanlig ugn.
  2. Finhacka basilikan eller använda fryst hackad basilika.
  3. Blanda basilika och olivolja i en skål.
  4. Dela brödet och fördela basilika, olivolja och lite salt på bitarna.
  5. Rosta gyllenbruna i ugnen i 5-10 minuter.
E-mail
Medel: 5 (2 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 253 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-01-21