Basilikabröd baguette med örtolja

Introduktion och förberedelse

Bjud på knapriga och goda basilikabröd eller baguette med örtolja som bröd till förrätt, soppa, middag eller buffé. En variant på vitlöksbröd fast med grön basilikaolja.

Gott som tillbehör till det mesta, speciellt på buffé. Om du gillar vitlök så kan du blanda ner en halv klyfta i oljan tillsammans med den hackade basilikan. Då får du vitlöks- och basilikabröd.

Du kan köpa och baka bake-off baguetter - vanliga eller surdegsbaguetter - som blir helt ok. Eller baka egna baguetter.

4 portioner basilikabröd

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 1 baguette
  • 0,5 dl hackad fryst basilika eller färsk hackad basilika
  • 4 msk olivolja
  • 0,5 krm salt

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda basilika och olivolja i en skål.
  3. Dela brödet och fördela basilika, olivolja och lite salt på bitarna.
  4. Rosta gyllenbruna i ugnen i 5-10 minuter.
E-mail
Medel: 5 (1 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-26

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat så gott? Här hittar du svaret samt mina bästa tips på hur du lyckas vid grillen samt recept på goda marinader, såser, förrätter, grillspett och andra tillbehör.

Läs mer

Recept och tips till midsommar

Jordgubbar, matjes, färskpotatis och gräddfil är klassiskt till midsommar. Sen kanske lite grill på det. Här är lite tips på klassisker samt passande rätter att fira sommaren med.

Läs mer