Basilikabröd baguette med örtolja

Bjud på knapriga och goda basilikabröd eller baguette med örtolja som bröd till förrätt, soppa, middag eller buffé. En variant på vitlöksbröd fast med grön basilikaolja.

Gott som tillbehör till det mesta, speciellt på buffé. Om du gillar vitlök så kan du blanda ner en halv klyfta i oljan tillsammans med den hackade basilikan. Då får du vitlöks- och basilikabröd.

Du kan köpa och baka bake-off baguetter - vanliga eller surdegsbaguetter - som blir helt ok. Eller baka egna baguetter.

4 portioner basilikabröd

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 1 baguette
  • 0,5 dl hackad fryst basilika eller färsk hackad basilika
  • 4 msk olivolja
  • 0,5 krm salt

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda basilika och olivolja i en skål.
  3. Dela brödet och fördela basilika, olivolja och lite salt på bitarna.
  4. Rosta gyllenbruna i ugnen i 5-10 minuter.
E-mail
Medel: 5 (1 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-26

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är kock sedan 25 år samt matskribent och fotograf. Receptfavoriter skapade jag 2003 och sedan dess har jag provlagat, skrivet och fotograferat tusentals recept. Jag är utbildad kock med Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan samt ett WSET-diplom i vin och drycker med mera.

Smörgåstårtans dag

Fira smörgåstårtans dag den 13 november. Bjud på en krämig bit smörgåstårta som vardagslyx eller till helgen. Ett alternativ är en lyxig landgång som är lite enklare att laga till.

Läs mer

Recept

Laga en värmande höstgryta.

Låt en gryta puttra på spisen till middagen. Här hittar du alla mina grytor med kött, högrev, vilt, grönsaker, vegetariska, med lamm med mera - massor med förslag.

Läs mer