Basilikabröd baguette med örtolja

Introduktion och förberedelse

Bjud på knapriga och goda basilikabröd eller baguette med örtolja som bröd till förrätt, soppa, middag eller buffé. En variant på vitlöksbröd fast med grön basilikaolja.

Gott som tillbehör till det mesta, speciellt på buffé. Om du gillar vitlök så kan du blanda ner en halv klyfta i oljan tillsammans med den hackade basilikan. Då får du vitlöks- och basilikabröd.

Du kan köpa och baka bake-off baguetter - vanliga eller surdegsbaguetter - som blir helt ok. Eller baka egna baguetter.

4 portioner basilikabröd

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 1 baguette
  • 0,5 dl hackad fryst basilika eller färsk hackad basilika
  • 4 msk olivolja
  • 0,5 krm salt

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda basilika och olivolja i en skål.
  3. Dela brödet och fördela basilika, olivolja och lite salt på bitarna.
  4. Rosta gyllenbruna i ugnen i 5-10 minuter.
E-mail
Medel: 5 (1 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-26

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.