Äppeljuice med råsaftcentrifug

Äppeljuice. Hemgjord juice av äpplen med råsaftcentrifug. Gott, billigt och nyttigt. Äppeljuice kan du dricka som den är eller ha som bas och blanda med juice från andra frukter som päron, apelsin, citron, lime, melon, ananas osv; eller grönsaker som morot, rödbetor, selleri, broccoli, gurka; eller mixa (med stavmixer, drinkmixer eller mosa för hand) i bär som jordgubbar, blåbär, hallon eller frukt banan.
Gott i är också färsk ingefära.
Ska du spara juicen så mörknar den rätt snabbt - den går smakar bra ändå men ser mindre aptitlig ut. Tar du i någon msk citronsaft så mörknar den långsammare.

1 glas äppeljuice

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 4 äpplen, gärna ekologiska

Tillagning

  1. Skölj och klyfta äpplena. Skär bort kärnhuset.
  2. Kör äpplena till juice i råsaftcentrifugen.
  3. Rör och och servera äppeljuicen direkt. Gott med is i också.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer