Äppeljuice med råsaftcentrifug

Introduktion och förberedelse

Hemgjord äpplejuice eller råsaft av äpplen med råsaftcentrifug. Gott, billigt och nyttigt.

Varianter

Äppeljuice kan du dricka som den är eller ha som bas och blanda med juice från andra frukter som päron, apelsin, citron, lime, melon, ananas osv; eller grönsaker som morot, rödbetor, selleri, broccoli, gurka; eller mixa (med stavmixer, drinkmixer eller mosa för hand) i bär som jordgubbar, blåbär, hallon eller frukt banan.

Gott i är också färsk ingefära.

Ta i citron om du ej ska dricka äppelråsaften direkt

Ska du spara juicen så mörknar den rätt snabbt - den går smakar bra ändå men ser mindre aptitlig ut. Tar du i någon msk citronsaft så mörknar den långsammare.

1 glas äppeljuice

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 4 äpplen, gärna ekologiska

Tillagning

  1. Skölj och klyfta äpplena. Skär bort kärnhuset.
  2. Kör äpplena till juice i råsaftcentrifugen.
  3. Rör och och servera äppeljuicen direkt. Gott med is i också.
E-mail
Medel: 3.6 (5 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-18

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.