Pizzadagen 1 januari

Fira Internationella pizzadagen den 1 januari.

Dagen efter nyårsafton så är många sugna på pizza. Så många så det blivit den dag på året då det säljs överlägset mest pizza. En dag då det gäller att ladda upp med deg och pålägg för pizzabagarna. Så poppis är pizzan dagen efter Nyårsfesten att den fått namnet Internationella pizzadagen.

Vem som kommit på denna dag kan jag inte hitta så det är en av dessa dagar som någon skapat men ingen offentligt backar upp. Och internationell är den nog inte vad jag kan hitta - en annan pizzadag firas enligt wikipedias mat-dagar den 9 oktober. Vidare finns en pizzaparty-dag den tredje fredagen i maj. Ostpizzadagen den 5 september. Pepperonipizzadagen den 20 september. Och slutligen Pizza-utan-ansjovis-dagen den 12 november.

Om du inte är en av dem som köper pizza på nyårsdagen utan har lusta att pyssla i köket så är här lite tips på hembakt pizza i hemmaugn och olika varianter. Ett tips är att förbereda dagen innan och göra tomatsås samt kalljäst pizzadeg. Eller jäsa vanlig deg och baka runda pizzor eller baka en stor pizza i långpanna. Vidare kan man baka en enkel variant på pizza med smördeg, bakpulverdeg eller strö ost och topping på platta runda libabröd och baka som pizzor.

Fixa godaste pizzakvällen med egen pizza

Baka egen pizza. Massor av recept på hemlagad pizza till vardags eller fest. Lite olika pizzor bakade i...

E-mail

Publicerat: Uppdaterat: 2020-01-02

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.