Zucchinipytt med kyckling

Pytt med tärnad zucchini, kyckling, lök och kokt potatis. Gott att servera som vanlig pytt med stekt ägg. Servera gärna en sallad till också ex. ruccola sallad samt skivade tomater.
Fransk stark senap, rödbetor och saltgurka passar också till zucchinipytt.
Vegetarisk pytt får du utan kyckling. Ev. med tärnad quorn istället för kycklingen eller Anamma vegobitar (100% vegan).

4 portioner zucchinipytt

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 600 gram zucchini
  • 6 kokta potatisar
  • 0,5 gul lök
  • 6 msk olivolja
  • 300 gram kycklingfiléer
  • 2 krm salt
  • 1 krm vit- eller svartpeppar
  • Tillbehör: 4 ägg
  • 65 gram blandad grönsallad
  • 4 tomater

Tillagning

  1. Tärna kokt potatis. Har du ej kokt potatis så skala och tärna potatis samt koka den mjuk i ca 10 minuter. Häll av.
  2. Skär kycklingköttet i tärningar eller strimlor.
  3. Fräs kycklingen så att den är lätt brynt i lite olivolja med något krm salt och lite peppar i en stekpanna.
  4. Skala och hacka under tiden löken.
  5. Lägg upp kycklingen på en tallrik.
  6. Fräs löken i lite olivolja. Rör om då och då.
  7. Skölj och tärna under tiden zucchinin.
  8. Lägg upp löken på kycklingen.
  9. Fräs zucchinin i lite olivolja. Salta och peppra. Stek den på medelvärme tills den fått färg runt om ca 10 minuter.
  10. Lägg upp på en tallrik.
  11. Fräs potatisen i lite olivolja så att den får färg.
  12. Blanda ihop stekt kyckling, lök, zucchini och potatis i en stor stekpanna eller skål.
  13. Stek äggen i lite olivolja. Salta och peppra dem.
  14. Servera zucchinpytten med stekta ägg samt gärna en grönsallad på sköljd ruccola och skivade tomater.
  15. Gott till är också fransk stark senap, rödbetor och saltgurka.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer