Pyttipanna med ost

En variant på pytt med osttärningar, kött, potatis, palsternacka, morot och lök serverad med crème fraiche och senap.
God att laga på rester från stek av nöt eller vilt som älg.
Kan också serveras som vanlig pyttipanna med rödbetor och stekt ägg. Vidare är saltgurka gott till.

2 portioner pyttipanna med ost

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 200 gram köttrester från stek, färsk biff eller annat mört kött
  • 250 gram tärnad rå fast potatis
  • 1 palsternacka
  • 1 morot
  • 0,5 gul lök
  • 2 msk smör och 2 msk olivolja till stekning
  • 50 gram smakrik hårdost ex. Västerbotten
  • 1 krm torkad timjan eller blad från någon kvist färsk timjan
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Skala palsternacka, potatis och morot. Tärna till ca 1x1 cm. Skölj i ett durkslag och torka torrt med lite hushållspapper.
  2. Stek rotfrukterna på medelvärme i 1 msk smör och olja i ca 15 - 20 minuter tills det blir mjukt. Vänd runt någon gång.
  3. Skala löken och hacka grovt. Stek löken mjuk i 1 msk smör och olja.
  4. Tärna osten i 1x1 cm tärningar.
  5. Tärna köttet i 1x1 cm storlek.
  6. Lägg upp löken vid sidan på ex. en tallrik.
  7. Bryn köttet i samma stekpanna som löken.
  8. Blanda allt i en stor panna och tillsätt tärnad ost. Låt osten smälta något och vänd runt.
  9. Strö över timjan och smaka av pytten med salt och peppar.
  10. Servera med en klick crème fraiche och fransk senap eller valfria tillbehör.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer