Färskpotatispytt med korv

Färskpotatispytt med korv, stekt ägg och rödbetor. God pytt på kokt färskpotatis eller annan kokt potatis.
En resträtt till överbliven kokt potatis som passar till lunch eller enkel middag.
Du kan välja korv efter tycke. Chorizo fresca blir mycket gott men vanlig lunchkorv eller falukorv funkar också.

2 portioner färskpotatispytt med korv

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 400 gram färskpotatis
  • 1 gul lök
  • 2 tjocka lunchkorvar som chorizo
  • 2 msk olivolja eller smör
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar
  • 4 ägg att steka till
  • 200 gram rödbetor att servera till

Tillagning

  1. Om du inte redan har kokt kall potatis: skrubba och koka potatisen mjuk i 15-20 minuter. Häll av och låt svalna.
  2. Skär potatisen i tärningar.
  3. Skala och hacka löken.
  4. Skär korven i tärningar.
  5. Stek potatis, lök och korv i olivolja eller smör i ca 10 minuter tills allt fått färg och är genomstekt.
  6. Stek ägg vid sidan om du vill ha det till.
  7. Servera pytten med stekt ägg och rödbetor. Saltgurka och stark senap är också gott till. Vidare kan du ha på hackad persilja.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer