Veganpytt vegansk pyttipanna

Veganpytt. Vegansk pyttipanna med potatis, lök, kålrot, morot och sojakorv.
Här har jag valt Jättekorv från Astrid och Aporna men det går också bra med annan sojakorv.
Vill du ha lite mer såsig pytt så tillsätt ett paket Oatly Imat (havregrädde) samt smaka upp med 2 msk ljus japansk soja.
Vill du ha en snabb och enkel kall sås till så kan du blanda Oatly fraiche med sweet chilisås eller senap och servera till veganpytten.

4 portioner veganpytt vegansk pyttipanna

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 500 gram fast potatis
  • 300 gram kålrot
  • 2 morötter
  • 2 gula lökar
  • 500 gram sojakorv ex. Jättekorv från Astrid och Aporna
  • 6 msk vegetabilisk matolja
  • 4 msk hackad persilja
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Tillbehör: 4 saltgurkor
  • 1 burk rödbetor
  • 50 gram grönsallad

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala potatis och skär den i ca 1x1 cm tärningar. Lägg i ett durkslag.
  3. Skölj av stärkelsen från potatistärningarna med vatten. Låt rinna av.
  4. Värm en stekpanna och bryn potatisen några minuter i en msk olja. Vänd runt den då och då.
  5. Skär bort skalet av kålroten och tärna likt potatisen.
  6. Lägg över potatis i en ugnsform och sätt in i ugnen.
  7. Bryn kålroten några minuter i en msk olja. Vänd runt den då och då.
  8. Skala och tärna morötter.
  9. Lägg över kålroten tillsammans med potatisen och sätt in i ugnen.
  10. Bryn morotstärningarna några minuter i en msk olja. Vänd runt då och då.
  11. Skala och hacka löken.
  12. Lägg över moroten med potatisen och sätt in i ugnen.
  13. Stek löken mjuk några minuter i en msk smör och olja. Rör om då och då.
  14. Skär sojakorven i ca 1x1 cm tärningar.
  15. Lägg över löken med potatisen.
  16. Bryn korven några minuter i en msk olja. Lägg över med potatisen och sätt in i ugnen.
  17. Stek veganpytten i ugnen i ytterligare ca 10 minuter tills rotfrukterna är genomstekta och mjuka. Ta ut en bit potatis och smaka - stek annars några minuter till.
  18. Hacka persilja.
  19. Ta ut pyttipannan och smaka av den med salt samt peppar. Strö över hackad persilja.
  20. Servera veganpytten med rödbetor och saltgurka samt gärna en grönsallad till.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer