Vegetarisk pyttipanna med tofu

Vegetarisk pyttipanna med tofu, potatis, kålrot, morot, lök samt stekt ägg.
Vill du ha lite mer såsig pytt så tillsätt ett paket Oatly Imat (havregrädde) samt smaka upp med 2 msk ljus japansk soja.
Istället för tofu kan du ta tärnad halloumi eller quorn.
Gott är också att stuva pytten i någon dl grädde samt crème fraiche. Smaka då gärna upp med två msk ljus japansk soja.
Vill du ha en snabb och enkel kall sås till så kan du blanda Oatly fraiche med sweet chilisås eller senap och servera till pytten.

4 portioner vegetarisk pyttipanna med tofu

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 500 gram fast potatis
  • 300 gram kålrot
  • 2 morötter
  • 2 gula lökar
  • 500 gram tofu
  • 6 msk olja, ex. majsolja
  • 4 msk hackad persilja
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Tillbehör: 8 stekta ägg
  • 4 saltgurkor
  • 1 burk rödbetor
  • 50 gram grönsallad

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala potatis och skär den i ca 1x1 cm tärningar. Lägg i ett durkslag.
  3. Skölj av stärkelsen från potatistärningarna med vatten. Låt rinna av.
  4. Värm en stekpanna och bryn potatisen några minuter i en msk olja. Vänd runt den då och då.
  5. Skär bort skalet av kålroten och tärna likt potatisen.
  6. Lägg över potatis i en ugnsform och sätt in i ugnen.
  7. Bryn kålroten några minuter i en msk olja. Vänd runt den då och då.
  8. Skala och tärna morötter.
  9. Lägg över kålroten tillsammans med potatisen och sätt in i ugnen.
  10. Bryn morotstärningarna några minuter i en msk olja. Vänd runt då och då.
  11. Skala och hacka löken.
  12. Lägg över moroten med potatisen och sätt in i ugnen.
  13. Stek löken mjuk några minuter i en msk smör och olja. Rör om då och då.
  14. Skär tofun i ca 1x1 cm tärningar.
  15. Lägg över löken med potatisen.
  16. Bryn tofun några minuter i en msk olja. Lägg över med potatisen och sätt in i ugnen.
  17. Stek pyttipannan i ugnen i ytterligare ca 10 minuter tills rotfrukterna är genomstekta och mjuka. Ta ut en bit potatis och smaka - stek annars några minuter till.
  18. Hacka persilja.
  19. Stek ägg i någon msk olja om du vill ha det till.
  20. Ta ut pyttipannan och smaka av den med salt samt peppar. Strö över hackad persilja.
  21. Servera pyttipannan med stekta ägg, rödbetor och saltgurka samt gärna en grönsallad till.
E-mail
Medel: 3.5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer