Pyttipanna med kassler

Pyttipanna med kassler, potatis och rotsaker. Kasslerpytt är gott med stekt ägg och rödbetor. Vidare kan man ha stark senap eller saltgurka till samt en grönsallad.
Istället för gul lök kan du ta purjolök. Om man vill kan man ha bara potatis i pytten.

2 portioner pyttipanna med kassler

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 200 gram kassler
  • 1 gul lök
  • 200 gram potatis, fast sort
  • 100 gram morot
  • 100 gram kålrot
  • 50 gram rotselleri
  • 2 msk smör
  • 2 msk matolja
  • 2 msk hackad persilja att garnera med
  • Tillbehör: 4 stekta ägg
  • 2 dl inlagda rödbetor

Tillagning

  1. Skala och skär potatis, morot, kålrot och rotselleri i ca 1x1 cm tärningar.
  2. Lägg rotsakerna i en kastrull och täck med vatten. Tillsätt en halv tsk salt och koka i 10 minuter.
  3. Låt rinna av i durkslag.
  4. Hacka under tiden lök och tärna kassler.
  5. Fräs lök och kassler några minuter i hälften av smöret och oljan.
  6. Lägg över i en skål.
  7. Bryn rotfrukterna och stek på medelvärme tills de är mjuka (smaka på dem) i resten av smöret och oljan. Stek ägg om du vill ha det till.
  8. Blanda ner kassler och lök-blandningen. Smaka av pytten med svartpeppar.
  9. Servera pytten garnerad med hackad persilja, stekt ägg och rödbetor.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer