Pytt i panna med kassler GI LCHF

En pytt utan potatis med grönsaker, soltorkad tomat, bönor och kassler.
Du kan variera innehåll i pytten och ha andra grönsaker, bönor och linser med lågt kolhydratinnehåll ex: tärnad zucchini, paprika, blomkål, spenat, vitkål, rödkål, grönkål, röda eller gröna linser, vita bönor, sojabönor, svarta bönor osv.
Pytten kan serveras med stekt ägg om du önskar. Inlagda rödbetor tror jag är lite för mycket socker för GI och LCHF dock.
Uteslut majsen om du är mycket noga med din GI eller LCHF kost.
Ska du laga vanlig pytt i panna med kassler så tar du och steker hackad lök med tärnad kokt potatis samt tärnad kassler samt smakar av med salt och peppar.

2 portioner pytt i panna GI LCHF

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 0,5 purjolök
  • 2 morötter
  • 1 klyfta vitlök
  • 3 msk olivolja
  • 0,5 tsk curry
  • 2 krm chiliflakes
  • 200 gram kassler
  • 2 dl eller 1 pkt (burk) kokta kidneybönor eller valfria bönor
  • 2 huvud broccoli
  • 6 st soltorkade tomater i olja
  • 1 liten burk majs (valfritt)

Tillagning

  1. Koka upp någon liter vatten i en kastrull med lock. Salta med 0,5 tsk salt.
  2. Dela, skölj och strimla purjolöken.
  3. Skala och pressa vitlöken.
  4. Skala och tärna morötterna i ca 1x1 cm tärningar.
  5. Lägg i en stor stekpanna, wok eller kastrull.
  6. Tillsätt olivolja, curry och chili.
  7. Fräs lök och morot i oljan på medelvärme några minuter.
  8. Tärna under tiden kasslern och tillsätt den.
  9. Rensa och skär broccolin i buketter. Rensa gärna stammarna också och skär dem i 1x1 cm tärningar.
  10. Koka broccolibuketterna samt ev. broccolitärningarna från stammen mjuka i ca 5 minuter.
  11. Skölj färdigkokta bönor och majs noga samt tillsätt till pytten. Vänd och stek med pytten.
  12. Häll av broccolin och tillsätt till pytten.
  13. Strimla de soltorkade tomaterna och vänd runt dem i pytten.
  14. Smaka av pytten med salt och vit- eller svartpeppar.
E-mail
Medel: 4.7 (3 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer