Pyttipanna med korv

Pyttipanna med korv, potatis, lök och ägg. Du kan laga pytten med valfri korv. Vanlig korv som lunchkorv, prinskorv, bratwurst, grillkorv, frukostkorv, falukorv, salsiccia eller smakrikare och hetare korv som chorizo, kabanoss eller merguez.
Välj gärna en korv med hög kötthalt.
Stekt ägg, rödbetor och saltgurka passar till pyttipanna. Vidare kan du ha en grönsallad till. Vill du ha en snabb och enkel sås till så kan du blanda crème fraiche med sweet chilisås eller senap och servera till. Eller så kan du tillsätta några dl grädde och crème fraiche till pytten så får du stuvad pyttipanna.
Vill du variera pytten kan du ersätta en del av potatisen med ex. morot och kålrot.

4 portioner pyttipanna med korv

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 800 gram fast potatis
  • 2 gula lökar
  • 600 gram korv av valfri sort
  • 3 msk smör
  • 3 msk matolja
  • 4 msk hackad persilja
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Tillbehör: 8 stekta ägg
  • 4 saltgurkor
  • 1 burk rödbetor
  • 50 gram grönsallad

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala potatis och skär den i ca 1x1 cm tärningar. Lägg i ett durkslag.
  3. Skölj av stärkelsen från potatistärningarna med vatten. Låt rinna av.
  4. Värm en stekpanna och bryn potatisen några minuter i en msk smör och olja. Vänd runt den då och då.
  5. Skala och hacka löken.
  6. Lägg över potatisen i en ugnsform och sätt in i ugnen.
  7. Stek löken mjuk några minuter i en msk smör och olja. Rör om då och då.
  8. Skär korven i ca 1x1 cm tärningar.
  9. Lägg över löken med potatisen.
  10. Bryn korven några minuter i en msk olja och smör. Lägg över med potatisen.
  11. Stek potatisen mjuk i ugnen i ytterligare ca 10 minuter. Ta ut en bit potatis och smaka så att den är mjuk och genomstekt.
  12. Stek ägg om du vill ha det till pyttipannan.
  13. Hacka persilja.
  14. Ta ut pyttipannan och smaka av den med salt samt peppar. Strö över hackad persilja.
  15. Servera pyttipannan med stekta ägg, rödbetor och saltgurka samt gärna en grönsallad till.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer